ANA BRNABIĆ OPOZICIJI: Dobro je da su nam, još jednom, sve nedoumice otklonili...

Novosti online

02. 10. 2024. u 12:15

PREDSEDNICA Skupštine Ana Brnabić odgovorila je predstavnicima opozicije na društvenoj mreži H.

АНА БРНАБИЋ ОПОЗИЦИЈИ: Добро је да су нам, још једном, све недоумице отклонили...

tanjug

Ovlašćeni predstavnik predlagača (čitave opozicije) Danijela Nestorović još jednom potvrdila:

1. Oni NISU ZA TRAJNU ZABRANU istraživanja i iskopavanja litijuma, već dok se „ne formiraju instutucije“ koje, kao, trenutno ne postoje, ali će postojati kad oni dođu na vlast, pa će se tada steći uslovi i za istraživanje i za iskopavanje litijuma. Nisu oni protiv napretka.... Sama ta rečenica potvrđuje da i oni misle da litijum predstavlja NAPREDAK za Srbiju i jeste u interesu Srbije.

2. Predlog zakona se, u stvari, donosi SAMO ZBOG PROJEKTA „JADAR“, jer je taj projekat problematičan. Ostala istraživanja i bora i litijuma su u redu i oni će ih, kao i projekat „Jadar“, oživeti čim dođu na vlast. (Uzgred, zašto i ne bi – pa oni su doveli Rio Tinto u Srbiju i dali im istražna prava, promenili zakon kako bi obezbedili da samo oni mogu da apliciraju za eksploataciona prava i stavili ih kao prioritet u Nacionalnu strategiju održivog korišćenja prirodnih resursa Republike Srbije.)

3. NEMA POTREBE DA PREDSEDNIK VUČIĆ PRISUSTVUJE SEDNICI. Jeste ovo, kako oni kažu, „jedno od gorućih pitanja“ u našoj državi, ali nema potrebe da razmene mišljenja i argumente sa predsednikom države o tome. Ja mislila da žele u lice da mu saspu sve argumente da je Rio Tinto lobista, a oni izgleda nisu toliko sigurni u te svoje argumente.

Dobro je da su nam, još jednom, sve nedoumice otklonili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

DA LI JE TEŽE ODGAJATI ĆERKE ILI SINOVE? Naučnici dali odgovor - evo koje mame i tate će drastično brže ostariti