NEMA IZMEŠTANJA UNIVERZITETA: Reagovao prorektor prištinskog univerziteta zbog dezinformacija koje se šire

D. Z.

05. 09. 2024. u 13:56

ZBOG dezinformacija da dolazi do izmeštanja prištinskog univerziteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici i sa prostora KiM danas je u rektoratu ovog univerziteta održana konferencija za novinare na kojoj je prorektor prof.dr Vladimir Boranijašević kazao da je rektorski kolegijum u proširenom sastavu posle jučerašnje sednice u proširenom sastavu izdao saopštenje za javnost u kojem se konstatuje da do izmeštanja Univerziteta ne dolazi niti će doći.

НЕМА ИЗМЕШТАЊА УНИВЕРЗИТЕТА: Реаговао проректор приштинског универзитета због дезинформација које се шире

foto d.z.

- Ovo saopštenje je izdato sa ciljem da se umiri akademska i ošta javnost, da se umire studenti našeg univerziteta. Univerzitet ostaje u KOsovskoj Mitrovici na dobrobit svojih studenata i građana KM. U prilog toga govori činjenica da se na fakultetima u sastavu univerziteta održavaju ispiti, da je drugi upisni rok u toku i da teku pripreme za početak nove školske godine - ukazao je prof.dr Vladimir Boranijašević.

Inače, na deset fakulteta ovog univerziteta studira oko 9000 studenata a, na svim nivoima studija, u okviru više od 100 studijskih programa. Na Univerzitetu koji funkcioniše u sastavu obrazovnog sistema Republike Srbije zaposleno je 794 nastavnika i saradnika u nastavi, kao i 368 administrativno - stručnih saradnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!