PRILOG SVE GOVORI: Do 2012. svi bili ushićeni zbog rudnika litijuma, a onda su stranci umešali svoje prste (VIDEO)

Novosti online

09. 08. 2024. u 18:23

TADAŠNjA vlast, a današnja opozicija, danas je protiv sopstvenog projekta o litijumu, a narod su zatrovali teorijama zavera.

ПРИЛОГ СВЕ ГОВОРИ: До 2012. сви били усхићени због рудника литијума, а онда су странци умешали своје прсте (ВИДЕО)

TRAŽEN Jadarit, Foto M. Anđela

PRVA TV, javljala je nekada: Jadarit - mineral o kom se priča već 7 godina a koji je značajan jer sadrži litijum. Meštani u selima oko Loznice već godinama primećuju ogromne bušilice a da li od toga može da se profitira - ne znaju.

Miladin Dimitrijević - meštanin: U mom selu si bušili na 10-ak mesta, sve su lepo obeležili, betonirali... Nadam se da će pozvati i mene da im ustupim njivu jer su plaćali po 25.000 evra po rupi!

PRVA TV: Dragutin iz sela Draginac nam kaže da je njegovo selo počelo da oživljava zbog izvođenja bušotina a i on je od bušotina uspeo da napravi profit u svojoj kafani.

Dragutin Gajić - vlasnik kafane: Ja radim ketering ljudima koji rade bušotine, oni dolaze ovde i promet se uvećao sve više i više. Ja sam zadovoljan! Slobodan Mandić - meštanin: Biće dobro za nas omladinu ako bude rudnika, moći ćemo da se zaposlimo. Biće dobro ako bude tako!

PRVA TV: Svako gleda svoju računicu i svako bi da profitira ali država mora da se postavi na pravi način kako bi potencijalno nalazište napunilo već iscrpljene srpske baterije!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN ČISTOG VAZDUHA ZA PLAVO NEBO: Put ka održivoj budućnosti kroz obnovljive izvore energije