PRETILI DIZANJEM AUTOMOBILA U VAZDUH: Stravične reči ekstremista tužiocu Stefanoviću uoči protesta lažnih ekologa u Beogradu (FOTO)

Novosti online

09. 08. 2024. u 16:08

NAKON što je apelovao na učesnike sutrašnjeg političkog protesta u Beogradu, da sve prođe mirno, tužilac Stefanović suočio se sa užasnim pretnjama

ПРЕТИЛИ ДИЗАЊЕМ АУТОМОБИЛА У ВАЗДУХ: Стравичне речи екстремиста тужиоцу Стефановићу уочи протеста лажних еколога у Београду (ФОТО)

Foto: Novosti

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović upozorio je da nasilje na ulicama glavnog grada neće biti tolerisano i pozvao učesnike protesta najavljenog za 10. avgust 2024. godine u Beogradu da svoje pravo na mirno okupljanje iskoriste u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srbije.

Foto: Novosti

 

Na tu vest, anonimni ekstremista sa Tvitera oglasio se stravičnim pretnjama začinjenim rasizmom, objavljujući da će "ići svi u zrak", te objavio i sliku automobila koji je dignut u vazduh, uz salvu uvreda na račun tužioca.

Foto: Novosti

 

Ovakav rečnik i ne čudi, s obzirom na to da je  došao do saznanja da će na protestu učestvovati i kriminalne, neonacističke grupacije.

- Svako ima pravo na mirno okupljanje, ali nasilje na teritoriji Beograda se neće tolerisati i svi koji budu za njim posegli biće procesuirani u skladu sa zakonom -  poručio je Stefanović.

Apelovao je na učesnike najavljenog protesta da poštuju javni red i mir, kao i da ne pribegavaju bilo kojoj vrsti nasilničkog ponašanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN ČISTOG VAZDUHA ZA PLAVO NEBO: Put ka održivoj budućnosti kroz obnovljive izvore energije