VUČIĆ: Verujem da će "Napredak" i u godinama pred nama nastaviti da bude mesto susreta teorije i prakse

Novosti online

20. 06. 2024. u 20:56

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je U Geozavodu promociji naučnog časopisa "Napredak", koji izdaje Fondacija “Za srpski narod i državu”.

ВУЧИЋ: Верујем да ће Напредак и у годинама пред нама наставити да буде место сусрета теорије и праксе

Foto Tanjug

On je tim povodom na svom Instagram nalogu napisao:

Poštovani urednici i saradnici "Napretka", srećan sam što sam ovde na promociji vašeg naučnog časopisa, koji već četiri godine daje značajan doprinos akademskoj zajednici, ali i širem društvu, omogućavajući prostor za razmenu ideja i promovisanje političke kulture i dijaloga. Vaša misija da obuhvatite teme poput međunarodnih odnosa, geopolitike, evropskih integracija, društvenih pitanja, od izuzetnog je značaja za razumevanje i unapređenje političke teorije i prakse.

Verujem da će "Napredak" i u godinama pred nama nastaviti da bude mesto susreta teorije i prakse, da pruža platformu za akademske stvaraoce da objavljuju svoja istraživanja i analize, čime će nastaviti da doprinosi boljem razumevanju savremenih političkih izazova i podstiče konstruktivan dijalog u našem društvu.

Želim Vam mnogo uspeha u daljem radu.

Promociji, pored predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prisustvuju ministri u Vladi Srbije, između ostalih ministar finansija Siniša Mali, ministar građevinarstva, saobracaja i infrastrukture Goran Vesić, ministarka privrede Adrijana Mesarović, ministar za rad i zapošljavanje Nemanja Starović, ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović, ministar trgovine Tomislav Momirović, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, predstavnici diplomatskog kora i brojne druge zvanice.

Na događaju će se obratiti prof.dr Uroš Šuvaković i prof.dr Zoran Jevtović.

U aprilu je objavljen poslednji tematski broj časopisa, koji je posvećen deceniji od iniciranja i početka realizacije projekta "Pojas i put" koji je pokrenuo predsednik Kine Si Đinping.

Časopis Napredak objavljuje akademske radove koji se odnose na političku teoriju i političku praksu, u najširem smislu. Na ovaj način promoviše političku kulturu i dijalog i omogućava akademskim stvaraocima, ali i kreatorima i sprovodiocima politika da objavljuju svoje radove koji se odnose na međunarodne odnose, geopolitiku, evrointegracije, društvena pitanja uopšte, javne politike, ali i na političku tradiciju, istoriju, kulturu sećanja itd.

Sledeće izdanje časopisa Napredak izlazi na jesen, a izdaje se tri puta godišnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TATA NIJE TU, NEĆE DOĆI: Udovica Nebojše Glogovca o najbolnijem trenutku nakon njegove smrti