PRVA MEČ LOPTA ZA SRBIJU: Pobeda nad četom Nikole Grbića nas vodi na Olimpijske igre!!

V.M.

22. 06. 2024. u 11:45

ODBOJKAŠI Srbije su veoma blizu plasmana na Olimpijske igre, a prvu priliku overe plasman u Pariz imaće danas od 16.30 kada se u ''Stožicama'' budu sastali sa Poljskom.

ПРВА МЕЧ ЛОПТА ЗА СРБИЈУ: Победа над четом Николе Грбића нас води на Олимпијске игре!!

FOTO: CEV

Pred početak poslednje nedelje Lige nacija bilo je jasno da će se Srbija i Kuba boriti za poslednje mesto koje vodi na Olimpijske igre, a krucijalan u njihovom pohodu na Pariz bio je međusobni duel koji su odigrali pre par dana.

Kubanci su poveli sa 2:0 u setovima, delovalo je da imaju kontrolu, ali onda je proradio čuveni ''srpski inat''. Četa Igora Kolakovića je odigrala fenomenalno naredna tri seta i došla je do velikog preokreta nakon kojeg je usledilo ogromno slavlje.

Tim trijumfom Srbija se zadržala na mestu koje vodi na Olimpijske igre, a dodatnu pomoć imali smo i od Slovenaca koji su održali obećanje koje su dali Marku Podraščaninu pobedišvi Kubu dan kasnije.

Nakon toga, obe ekipe upisale po pobedu, juče su naši slavili protiv Turske sa 3:1, dok je Kuba makismalnim rezultatom bila bolja od Bugarske.

Srbija sada ima 8,39 poena više u odnosu na Kubance na svetskoj rang-listi i realno gledano danas ima meč loptu za plasman na Olimpijadu.

Konkretno, za trijumf maksimalnim rezultatom nad Poljacima, Srbija bi zaradila 17,41 bod, pobeda u četiri seta vredi 14,91, dok minimalni trijumf donosi 12,41 bod. Time bi se praktično i rešila borba za ''poslednje mesto u avionu'' za Pariz.

Ukoliko ne slavimo danas, sutra će Kubanci imati priliku da nas preteknu pobedom upravo nad Poljskom (13.00), ali i u tom slučaju bi mi imali poslednju reč jer tek u večernjem terminu nedljnog programa igramo sa Slovencima (20.00).

Što se tiče današnjeg meča, četa Nikole Grbića je veliki favorit, srpski stručnjak ima gotovo sve najbolje igrače na raspolaganju izvan Kačmareka i Semenjuka, može da rotira, a koliko su jaki govori to da nisu izgubili nijedan set na dve utakmice u Ljubljani (Italija, Argentina).

Takođe, biće odmorniji od naših momaka koji su juče igrali protiv Turske, ali verujemo da možemo da im pružimo dobar otpor i otkinemo bar jedan set, pa zbog toga predlažemo plus poene.

NAŠ TIP: +177,5 (kvota 1,90)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HTEO SAM DA VEŽEM PERTLU...: Milan Marić ispričao anegdotu iz perioda kada je imao 30 kilograma viška