ŠVAJCARCI NA KORAK OD ISPADANJA: Dancima bod dovoljan da obezbede opstanak

O. M.

15. 10. 2024. u 09:16

ŠVAJCARSKA dočekuje Dansku od 20.45 u Sent Galenu, u okviru grupe A4 Lige nacija u kojoj se nalazi i Srbija, koja u isto vreme gostuje Španiji.

ШВАЈЦАРЦИ НА КОРАК ОД ИСПАДАЊА: Данцима бод довољан да обезбеде опстанак

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin je pre tri dana poražen u Beogradu i ostao je bez bodova posle prva tri kola, tako da je ova utakmica možda i poslednji voz za "sajdžije" da sačuvaju status A ligaša. Oni su inače jedna od devet reprezentacija koja nikada nije ispadala u B ligu, ali kako trenutno stoje stvari, ta sudbina im se sada smeši.

Poraz u današnjem meču bi Švajcarskoj potpuno zatvorio vrata drugog mesta, a ukoliko bi se pored toga desilo iznenađenje u Kordobi gde Srbija gostuje evropskom prvaku i braniocu titule šampiona Lige nacija, Švajcarska bi definitivno ispala.

Zabrinjavajući je i odnos u međusobnim susretima. Švajcarska je samo dva puta pobedila Dansku i to jednom pre ravno 40 godina u kvalifikacijama za Mundijal u Meksiku 1986. godine, a drugi put pre više jednog veka u prijateljskoj utakmici.

Ipak, nadu uliva veliki broj neodlučenih susreta, ravno polovina utakmica ovih rivala završena je bez pobednika.

Švajcarskoj bi remi ovde, uz visoku pobedu nad Srbijom (tri gola ili više razlike) u novembru, doneo prednost nad orlovima pred poslednje kolo. Naravno, pod uslovom da Srbija izgubi u Kordobi, ali opet bi našim momcima ostalo domaćinstvo Danskoj u poslednjem kolu, kada Švajcarci gostuju Španiji. Ako Srbija pobedi u Kordobi, a Švajcarska i Danska podele bodove, "sadžijama" bi ostala samo teorija da se spasu "fenjera".

S druge strane, ni Danska još nije sigurna u opstanak. Čak i ako pobede ovde,to ne znači da će izbeći baraž za opstanak.

Uprkos tesnom porazu od 1-0 od aktuelnog evropskog šampiona Španije, prethodne dve ubedljive pobede Danske su ih održale na mestu koje vodi u četvrtfinale.

Ovaj predstojeći meč predstavlja drugo uzastopno gostovanje Danske, ali na strani ove reprezentacije je pored tradicije međusobnih susreta i podatak da nikada od osnivanja Lige nacija u ovom takmičenju nisu izgubili dve utakmice zaredom.

Remi bi im i te kako odgovarao, jer bi definitivno obezbedili plasman iznad Švajcarske, ali Danska nijednom od nastanka Lige nacija nije odigrala bez pobednika u ovom takmičenju.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (KVOTA 2,05)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBI NAPRAVILI SKANDAL Švajcarci besni zbog navijača i povika Kosovo je Srbija...