PROSINEČKI U PROBLEMU: Crna Gora na korak od obaranja negativnog rekorda

O. M.

11. 10. 2024. u 10:39

CRNA GORA gostuje Turskoj u trećem kolu grupe B4 Lige nacija. Utakmica se igra na stadionu "19. maj" u Samsunu od 20.45.

ПРОСИНЕЧКИ У ПРОБЛЕМУ: Црна Гора на корак од обарања негативног рекорда

Tviter / Mauricije

Dok su domaćini na vrhu Lige B Grupe 4 sa četiri boda iz dva meča, gosti se nalaze na dnu bez ijednog boda.

Otkako je na leto stigla do četvrtfinala Eura 2024, Turska je bez poraza započela svoju kampanju u Ligi nacija, nakon remija bez golova sa Velsom i pobede kod kuće nad Islandom od 3:1.

Kerem Akturkoglu je bio heroj pobede protiv Islanda pošto je postigao het-trik pred domaćom publikom na stadionu Gectepea, uključujući zapanjujući drugi pogodak iz daljine.

Vinčenco Montela je pobedio u sedam od svojih 15 utakmica tokom svog jednogodišnjeg mandata kao selektor Turske i nada se da će svoju ekipu voditi ka uzastopnim promocijama u Ligi nacija nakon što su završili na vrhu Lige C u prethodnoj kampanji.

Malo je nedostajalo da Turska ne bude prva u grupi sa Litvanijom, Farskim Ostrvima i Luksemburgom. Ovi potonji su bili nadomak senzacije pošto su tri puta vodili u Turskoj koja je tri puta stizala i na kraju izborila bod vredan prvog mesta, nakon što je pobedila u Luksemburgu, ali je bodove prosula protiv Farana koji su Turcima otkinuli tri, a Luksemburgu samo jedan bod.

Pre prošlomesečne pobede nad Islandom, Turska nije igrala na domaćem terenu od oktobra prošle godine, ali se može pohvaliti dobrim rekordom pred svojim navijačima, pošto je zabeležila sedam pobeda u poslednjih 10 domaćih međunarodnih utakmica.

U poslednje vreme Turci promovišu svoju fudbalsku reprezentaciju širom zemlje. Island su ugostili u Izmiru, Letoniju u Konji, Jermeniju u Eskišehiru, Hrvatsku u Bursi, Češku u Gazijantepu... Poslednji put u Samsunu su igrali protiv Velsa i posrećilo im se jer su pobedom od 2:0 obezbedili prvo mesto u kvalifikacionoj grupi za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Turska nikada nije doživela poraz u četiri prethodna susreta sa Crnom Gorom, pobedivši u poslednjem susretu sa 2:1 u gostima u kvalifikacionom meču za Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Crna Gora je postigla gol u svakom od poslednja tri susreta sa Turskom, ukupno pet puta, ali tek treba da proslave uspeh nad "zvezdom i polumesecom".

"Hrabri sokolovi" su pretrpeli pad u formi u svim takmičenjima u poslednja četiri meseca ove sezone. Nakon pobede u prve dve utakmice u 2024. godini - prijateljskim protiv Belorusije i Severne Makedonije - od tada su pretrpeli četiri uzastopna poraza, uključujući i prve dve utakmice Lige nacija protiv Islanda i Velsa prošlog meseca.

Robert Prosinečki, koji je u februaru postavljen za selektora, ima zadatak da preokrene stvari i izbegne ispadanje iz Lige B, kao što su to uradili u prethodnoj kampanji kada su preživeli na međusobne susrete protiv Rumunije koja je ispala.

Crna Gora nastoji da izbegne postavljanje novog neželjenog nacionalnog rekorda kada se u petak suoči sa Turskom - od kada su se odvojili od Srbije, Crnogorci nikada nisu izgubili pet uzastopnih utakmica u svim takmičenjima.

Turska će zbog povrede ostati bez prvog golmana Merta Gunoka, pa se očekuje da Ugurčan Čakir startuje između stativa, dok su van terena i Dogan Alemdar, Čaglar Sojundžu, Čenk Ozkačar, Ozan Kabak i Ismail Juksek.

Baris Alper Jilmaz propustio je pobedu nad Islandom zbog suspenzije, ali napadač Galatasaraja je dostupan za izbor u petak.

Što se tiče Crne Gore, napadač Prestona Milutin Osmajić je pozvan i dostupan je za sastav uprkos tome što mu je Fudbalska asocijacija izrekla kaznu od osam utakmica zbog ujedanja protivnika prošlog meseca.

Iskusni napadač Stevan Jovetić, koji je zaradio 80 utakmica i udaljen je samo sedam od toga da postane rekorder svih vremena svoje zemlje, mogao bi da zameni Osmajića u startnoj postavi.

NAŠ TIP: 3+ (kvota 1,62)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

NEODOLJIVA PONUDA ZA EGZOTIČNU DESTINACIJU KOJA ODUZIMA DAH