BELGIJA JE MAČJI KAŠALJ ZA FRANCUZE: "Crveni đavoli" ne znaju kako da daju gol "galskim petlovima", a kamoli kako da ih pobede

V.M.

14. 10. 2024. u 07:30

U jednom od najzanimljivijih mečeva današnjeg programa Lige nacija, Belgija će u Briselu dočekati Francusku (20.45).

БЕЛГИЈА ЈЕ МАЧЈИ КАШАЉ ЗА ФРАНЦУЗЕ: Црвени ђаволи не знају како да дају гол галским петловима, а камоли како да их победе

FOTO: Tanjug/AP

Večerašnji rivali su deo grupe "2" divizije "A" Lige nacija i direktno se bore za mesto koje vodi u sledeću fazu. Na prvom mestu u grupi nalazi se Italija sa sedam osvojenih bodova i trebala bi tu ostati s obzirom na to da igra sa Izraelom koji je zacementira na dnu bez ijednog boda na svom saldu.

Francuska je trenutno druga sa šest sakupljenih poena, a za vratom joj diše upravo Belgija koja ima dva boda manje i ne treba dodatno naglašavati značaj večerašnjeg susreta.

Liga nacije se od ove godine igra u novom formatu, između grupne faze i završnog turnira ubačeno je četvrtfinale, tako da iz svake grupe pored osvajača još jedna ekipa ide dalje, trećeplasirani ide u plej-aut za opstanak u diviziji, dok četvrti ispada u niži rang.

Što se tiče današnjeg meča, Francuska je blagi favorit pošto je već pobedila Belgiju početkom septembra, kao i na Evropskom prvenstvu i danas će pokušati da ostvari treći uzastopni trijumf nad "crvenim đavolima".

Ono što je posebno impresivno je da "galski petlovi" nisu primili nijedan gol na tim mečevima (2:0, 1:0) i evidentno je da znaju kako da se nose sa belgijskom reprezentacijom.

Izabranici Didijea Dešama su ovu reprezentativnu pauzu otvorili ubedljivom pobedom nad Izraelcima (4:1) tako da su u dobrom ritmu, mada treba napomenuti da iskusni selektor po prvi put nakon tri godine ne može da računa na Kilijana Mbapea koji se oporavio od povrede, ali još nije spreman da zaigra takmičarski fudbal i Antoana Grizmana koji je odlučio da se povuče iz reprezentativnog fudbala.

Kada je Francuska pobedila Belgiju početkom septembra golove su postigli Kolo Muani i Dembele za koje se očekuje da zajedno sa Bredlijem Barkolom čine ofanzivni trio "galskih petlova" na večerašnjem susretu.

Što se tiče Belgijanaca, nakon razočaravajućeg izdanja protiv Francuza, kapiten reprezentacije Kevin de Brujne je javno prozvao svoju selekciju i time dodatno narušio loše odnose unutar redova "crvenih đavola".

Odranije je poznato da je Tibo Kurtoa u ratu sa selektorom Tedeskom, a pored njega u sastavu neće biti ni najboljeg strelca u istoriji reprezentacije Romelua Lukakua, koji se preporodio u Napoliju i igra odličan fudbal ove sezone.

Takozvana "zlatna generacija" Belgije je na zalasku, potrebna je smena i uvođenje novih mladih igrača kako bi se "osvežila" reprezentacija, međutim, na Evropskom prvenstvu se videlo da će to biti teško učiniti.

Gosti su sredinom prošle nedelje bili blizu novog poraza jer su posle 40 minuta na "Olimpiku" gubili sa 0:2 od Italije, međutim,Lorenco Pelegrini je bespotrebno dobio crveni karton kojim je "začinio" utakmicu, a Belgijanci su to donekle umeli da iskoriste i golovima De Kujpera, odnosno Trosara došli su do boda, mada su razočaraani što nisu odneli čitav plen iz Rima s obzirom na to da su poravnali već u 61. minutu utakmice.

Večeras bismo blagu prednost dali Francuzima koje bi zadovoljio i bod, tako da predlažemo duplu šansu uz bar dva gola na meču jer su u pitanju napadački potentne ekipe.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,70)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

DŽAKA OPET PROVOCIRA: Odgurnuo golmana Srbije i izazvao zvižduke sa tribina  (VIDEO)