ALEKSADAR MITROVIĆ KRALJ STRELACA: Benzema i Ronaldo gledaju Srbinu u leđa

O. M.

28. 09. 2024. u 09:18

NOVAJLIJE u saudijskoj Pro ligi Al Holod suočiće se sa najtežim testom u prvom razredu do sada kada u subotu dočekaju Hilal na stadionu "King Abdullah sport siti".

АЛЕКСАДАР МИТРОВИЋ КРАЉ СТРЕЛАЦА: Бензема и Роналдо гледају Србину у леђа

Profimedia

Domaćini su osvojili četiri boda u isto toliko utakmica ove sezone, tako da su na 11. mestu, dok su gosti neprikosnoveni lideri.

Uspon Al Holoda u poslednjih nekoliko godina nije ništa drugo do izuzetan, pošto je ovo tim koji je koliko u sezoni 2020/21 igrao u trećem razredu.

Prošla sezona je bila savršena ilustracija napretka koji su ostvarili, pošto je ekipa provela celu prvu polovinu kampanje u donjoj polovini Saudijske lige prve divizije pre nego što je sezonu završila sa skokom da osvoji treće mesto i svoj najbolji rezultat u istoriji -unapređenje u najviši rang.

"Ponos Ar Rasa" započeo je svoju inauguralnu kampanju Saudijske Pro lige sa dva teška poraza protiv Al Itihada i Al Rijada, ali su od tada pokazali napredak  odigravši nerešeno 3:3 protiv drugih novajlija, Al Orubana, a zatim su pobedili Al Vehdu sa 1:0 na gostovanju prošle nedelje.

Sledeći cilj za novog trenera Paula Duartea, koji je ovog leta zamenio sunarodnika Fabijana Floru, biće da obezbedi prvu pobedu kod kuće u sezoni, mada će portugalski taktičar verovatno biti potpuno svestan da će to u ovom meču biti težak zadatak.

U međuvremenu, nakon što je prošle sezone oborila sve vrste rekorda na putu doduple krune, pobednička mašina Al-Hilala, je od starta nove sezone pokazala kasno svim izazivačima da nema nameru da prepusti nijedan trofej. Trenutno jedina ekipa u diviziji sa savršenim skorom - četiri od četiri ispred ovonedeljni mečevi.

"Plavi talasi" ulaze u ovaj meč nakon minimalne pobede od 1:0 sredinom nedelje nad Al Bukairijom u Kupu kralja, mada je to verovatno zbog toga što je  Žorž Žesus napravio velike promene u timu te noći.

Među te promene spada i izostanak Aleksandra Mitrovića koji se večeras vraća u tim. Od 12 golova koje je Al-Hilal postigao u ovoj sezoni, osam je najboljeg strelca u istoriji reprezentacije Srbije, koji je prilično udobno na vrhu tabele Zlatne kopačke, tri gola ispred Karima Benzeme i pet daleko od Kristijana Ronalda.

Srbin je takođe postigao četiri od šest golova u gostima ove sezone, a metu je pogađao u svakom od njihovih poslednjih šest mečeva na gostovanju od početka aprila prošle sezone.

Iako nedavni izveštaji sugerišu da se brazilska zvezda Nejmar približava povratku posle godinu dana pauze zbog teške povrede ligamenata, Žorž Žesus je stavio tačku na spekulacije nakon pobede njegove ekipe sredinom nedelje potvrdivši da će brazilska superzvezda verovatno ostati van terena do sledećeg januara.

Ali Portugalac nema mnogo briga dok Mitrović igra u formi koja ga krasi otkad je praktično došao u Hilal.

Al Hilal ponovo ide na sve trofeje, a ove godine su se posebno "nameračili" na Azisku Ligu šampiona. Ako uspeju da održe trenutni nivo učinka smeši im se i "tripla kruna".

Iako bi Al Holod voleo da izvuče nešto iz ovog meča, smatramo da neće moći da se suprotstavi moćnim "Plavim talasima".

NAŠ TIP: 2&4+ (kvota 2,64)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

TURIZAM KAO FAKTOR MIRA: Obrazovno i duhovno iskustvo koje širi um