VLAHOVIĆ ODGOVARA KRITIČARIMA: Srpskom fudbaleru ne manjka samopouzdanje i pored nekoliko slabijih partija

V.M.

21. 09. 2024. u 07:40

DUŠAN Vlahović i njegov Juventus u apsolutnom derbiju petog kola Serije A dočekuju Napoli. Meč se igra na "Alijanc stadionu" i igra se od 18 časova.

ВЛАХОВИЋ ОДГОВАРА КРИТИЧАРИМА: Српском фудбалеру не мањка самопоуздање и поред неколико слабијих партија

Foto: Profimedia

Juve je silovito započeo sezonu, ubedljivim pobedama nad Komom i Veronom (po 3:0) kojima je sastav Tijaga Mote najavio da bi mogao da se bori za titulu ove sezone, međutim nakon toga usledili su remiji sa Romom, kao i Empolijem (po 0:0) koji su malo smanjili očekivanja.

Tijago Mota je napravio veliki promene od kada je postao trener, doveo je veliki broj novih, talentovanih igrača, koje je odmah ubacio u startnu postavu, a tek se najbolje očekuje od Daglasa Luiza i Nika Gonzaleza koji se ističu kao imena koja prevode pozamašnu listu novajlija.

Ono što je evidentno u uvodnih nekoliko utakmica je to da je Mota zategao odbranu "stare dame" koja i dalje nije primila nijedan gol, stavka po kojoj je ubedljivo najbolja u Seriji A i ukoliko napad proradi pobede su "zagarantovana" stvar za domaćina.

Ipak, to je lakše reći nego učiniti i vidno je bilo da se Juventus muči i ofanzivnoj trećini na poslednje dve prvenstvene utakmica, a dosta kritika za nastupe primio je i naš Dušan Vlahović koji je za sada tresao mrežu dva puta protiv Verona, ali pored toga nije uspeo da postigne nijedan pogodak.

Sam Tijago Mota je izjavio da Vlahović mora da nauči da se nosi sa kritikama, ali treba napomenuti da srpski fudbaler ima veliko povrenje kod Italijana brazilskog porekla i deluje da mu je Mota dodelio ulogu mentora mlađim saigračima koji se ugledaju na našeg reprezentativaca.

Jedan od njih je mladi Jilmaz koji je sredinom nedelje bio u centru pažnje kada je Juve pobedom nad PSV-om otvorio Ligu šampiona (3:1). Sjajni krilni fudbaler je postigao više nego impresivan gol za 1:0 i tako otvorio put ka trijumfu koji su kasnije potvrdili Mekeni i Gonzalez.

Vlahović je imao nekoliko dobrih prilika na tom meču, pogotovo onu u završnici susreta kada je sjajno reagovao Dromel, tako da je njegov "mini post" nastavljen, ali to ne brine nekadašnjeg fudbalera Partizana kojem ne manjka samopouzdanja i upravo bi danas mogao biti dan kada će ga prekinuti pošto je poznat kao fudbaler koji voli velike utakmice,

Takođe, vredi napomenuti da je Vlahović "namestio" gol Gonzalezu i to na veoma lep način, pokazavši da golovi nisu jedini način na koji utiče utakmice.

Što se tiče Napolija, on je otvorio sezonu katastrofalnim porazom od Verone (0:3), ali legendarnom Antoniju Konteu nije trebalo mnogo da našteluje svoju ekipu koja je nakon toga vezala tri pobede.

Redom su padali Bolonja, Parma i Kaljari, tako da su se Napolitanci lansirali u sam vrh tabele i trenutno zauzimaju treće mesto na tabeli.

Konte je napravio određene promene u igračkom kadru i za sada deluje da su sva pojačanja koja je doveo pogoci, pre svega se tu misli na Lukakua koji je miljenik italijanskog stručnjaka pod kojim je Belgijanac igrao najbolji fudbaler u svojoj karijeri, a treba istaći i Davida Neresa i Bonđorna koji pravdaju novac uložen u njihova dovođenja.

Pored Lukakua koji je na dve odigrane utakmice postigao i podelio isto toliko golova, u redovima gostiju ističe se i MVP Serije A od pre dve sezone, Hviča Kvarachelija koji ponovo igra sjajan fudbal i podseća na onog igrača koji je Napoliju doneo dugo čekanu titulu.

Večerašnji susret biće poseban za Antonija Kontea koji je svoje najbolje rezultate u trenerskoj karijeri beležio upravo u Juventusu koji je vodio u periodu od 2011. do 2014. godine, a takođe je kao fudbaler punih 13 sezona nosio dres "bjankonera".

Konte je jedan od šestorice trenera koji su na klupi Juvea ostvarili preko 100 pobeda, a što se tiče samog procenta pobeđenih utakmica dok je vodio "staru damu", on iznosi čak 68% što je više nego impresivno.

Ako pogledamo izostanke, od znajačnijih fudbalera jedini pod znakom pitanja u obe ekipe je Juveov Federiko Gati koji je protiv PSV-a ranije napustio teren zbog blaže povrede.

Što se tiče istorijata međusobnih duela, na poslednjih pet obračuna u prednosti je Napoli koji je upisao tri pobede uz remi i trijumf Juventusa koji su "crno-beli" ostvarili upravo na "Alijanc stadionu" prošle sezone.

Očekujemo rovovsku bitku između dva veoma ujednačena tima koja dele nijanse i smatramo da vredi probati "iks" na večerašnjem derbiju petog kola Serije A.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: X (kvota 3,20)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ U PROBLEMU: Ako ne zaigra na ovim turnirima, uslediće kazna