"SRBIJA JE PRVA ILI DRUGA U EVROPI PO BROJU OPERATIVNIH TENKOVA": Vučić najavio da će vazduhoplovi biti ojačani sa 12 novih rafala

Novosti online

20. 09. 2024. u 12:23

VOJSKA Srbije održava prikaz sposobnosti "Zastava 2024" povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, na kome prisustvuje i predsednik Aleksandar Vučić.

СРБИЈА ЈЕ ПРВА ИЛИ ДРУГА У ЕВРОПИ ПО БРОЈУ ОПЕРАТИВНИХ ТЕНКОВА: Вучић најавио да ће ваздухоплови бити ојачани са 12 нових рафала

Foto: Tanjug

- Izuzetno sam ponosan na puteve, pruge, povećanje plata i penzija. Ali ne postoji nijedna oblast na kojoj smo drastično napredovali kao Vojska Srbije. Prosečna plata vojnika je bila 330 evra, a sada je gotovo pa četiri puta veća. Oružje i oruđe je za sve čestitke. Osam ili devet godina smo radili na raketama. Danas imamo četiri puta više prikazanih dronova u odnosu na nekada. Proizveli smo 1.000 "komaraca", ne koštaju mnogo, a prave veliku štetu - kazao je predsednik.

Dodao je da je 50 odsto oružja i oruđa proizvedeno u Srbiji, što su veliki rezultati.

Najavio je da će vazduhoplovi biti ojačani sa 12 novih rafala i nekim od oruđa za dominaciju u cilju odvraćanja agresora sa naše teritorije.

- Po broju operativnih tenkova mi smo prvi ili drugi u Evropi. Za ono što znam, mogu da vam kažem 15 zemalja, mi smo sabrali, koje nemaju toliko tenkova. Proporcionalno broju stanovnika, veličini teritorije. Nećemo ni da dajemo, ni da prodajemo. Ne dam ja, a i da stigne do generala, on neće dati. Proporcionalno, imamo jednu od najsnažnijih armija - rekao je.

Predsednik je rekao da ovakvu sitaciju nismo mogli ni da sanjamo.

- Mi godišnje možemo između 10 i 15 tenkova da proizvedemo iz tehničko-remontnog zavoda - rekao je.

Vučić je pitao tenkiste koji su im tenkovi najbolji i dobio je odgovor T-22, a da će naši biti bolji kada budu modernizovani.

(B92)

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!