SRBINU SE "CEPA SRCE": Žarko Lazetić protiv "svog" TSC-a bije bitku za plasman u Ligu Evrope

V.M.

22. 08. 2024. u 07:38

TSC i Makabi iz Tel Aviva ukrštaju koplja u plej-of fazi kvalifikacija za Ligu Evrope, a u centru pažnje je srpski trener Žarko Lazetić koji je letos preuzeo izraelskog prvaka nakon što je prethodne tri godine uspešno vodio ekipu iz Bačke Topole. Zbog rata u Izraelu, večerašnji susret biće odigran na "Haladaš stadionu" u Sombathelju, gde je Makabi zvanični domaćin na evropskim utakmicama.

СРБИНУ СЕ ЦЕПА СРЦЕ: Жарко Лазетић против свог ТСЦ-а бије битку за пласман у Лигу Европе

FOTO: M. Vukadinović

Žarko Lazetić je prethodnih nekoliko godina bio primer kako jedan trener treba da radi u Superligi Srbije, postepeno je napredovao sa TSC-om, a "krunu" sjajnog rada doživeo je prošle godine kada je debitovao sa ekipom iz Bačke Topole u grupnoj fazi Lige Evrope.

To je realno bio limit TSC-a, dalje nije mogao da ga odvede i mladi stručnjak je odlučio da je vreme za iskorak u njegovoj trenerskoj karijeri koju je nastavio u Makabiju iz Tel Aviva, a vredi istaći to da mu je ovo prvi međunarodni angažman, pošto je do sada vodio samo klubove u Srbiji (privremeno Partizan, Teleoptik, Metalac i TSC).

Makabi je prošle godine bio prvak Izrala, a kako je preko leta pojačao tim, očekuje se da bar ponovi taj uspeh uz dobre nastupe na evropskoj sceni, tako da je u Tel Avivu srpski stručnjak pod znatno većim pritiskom nego što je bio u Bačkoj Topoli.

Svoj mandat Lazetić je počeo dobro, njegovi izabranici su osvojili Superkup i tako odlično otvorili sezonu, međutim u kvalifikacijama za Ligu šampiona su eliminisani već u drugom kolu od nekadašnjeg osvajač Kupa šampiona, ekipe FKSB-a.

Doduše, zbog rata u Izarelu, "žuti" su onesposobljeni igranjem pred svojim navijačima što im je veliki minus, a to se najbolje videlo na tom dvomeču jer su u Rumuniji izvukli pozitivan rezultat (1:1), da bi nakon toga "kod kuće" bili poraženi s rezultatom 0:1.

Zbog toga su se "spustili" u Ligu Evrope, ali tu su imali dosta lakši žreb i rutinski su u trećem pretkolu izbacili Panevežis, dok će u plej-ofu biti favoriti protiv našeg predstavnika.

Što se tiče TSC-a, on je Lazetića zamenio Deanom Klafurićem koji se ne snalazi baš najbolje u ulozi šefa struke ekipe iz Bačke Topole.

Gostima će večerašnji meč biti prvi ovosezonski u Evropi, tako da su formu tempirali preko domaćeg prvenstva u kojem u najmanju ruku ne blistaju i nakon pet odigranih kola imaju samo sedam osvojenih bodova, dosta manje nego što su se nadali s obzirom na to da nisu imali težak raspored na startu Superlige Srbije.

Najnovije slabo izdanje pružili su prošle sedmice protiv OFK Beograda koji ih je pobedio na njihovom terenu (0:1) i tako ih dodatno poremetio pred dvomeč sa Makabijem.

Ono što je veliki problem TSC-a je postizanje golova, čak na tri od pomenutih pet utakmica nisu tresli mrežu i Klafurić mora pronaći način da to promeni kako mu posao ne bi bio pod velikim znakom pitanja, ako već i nije.

Lazetić veoma dobro poznaje srpskog predstavnika, verujemo da će znati da iskoristi njegove mane i očekujemo pobedu izraelskog prvaka.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1 (kvota 1,65)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PIKSI SE U FSS PITA ZA SVE: Jovan Šurbatović za Novosti o odlasku sa mesta generalnog sekretara naše kuće fudbala

PIKSI SE U FSS PITA ZA SVE: Jovan Šurbatović za "Novosti" o odlasku sa mesta generalnog sekretara naše kuće fudbala

FUDBALSKI savez Srbije i Jovan Šurbatović su se pre sedam dana, posle ponovljene sednice Izvršnog odbora, sporazumno razišli i sada već bivši generalni sekretar je napustio Terazije 35. U intervjuu za "Novosti" on je izneo razloge odlaska sa odgovorne funkcije i odgovorio na neka pitanja o kojima je fudbalska Srbija mesecima "ispirala usta".

12. 09. 2024. u 11:16

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ OTKRIO VELIKU PREVARU ATP-a! Nisu ni sanjali da će ovo da se desi