VRAĆAJU SE LIGE PETICE: Đirona na neugodnom gostovanju otvara prvenstvo

V.M.

15. 08. 2024. u 08:54

DANAS počinje španska La liga, a u večernjem terminu od 21.00 gledaćemo obračun Betisa i Đirone koji se sastaju na "Benito Viljamarinu".

ВРАЋАЈУ СЕ ЛИГЕ ПЕТИЦЕ: Ђирона на неугодном гостовању отвара првенство

EPA

Đirona je prošle sezone bila najveći hit ne samo La lige, već i svih liga petica. Oduševila je sve svojim napadačkim, za oko lepim fudbalom i zauzela je treće mesto na tabeli koje joj je obezbedilo prvo igranje u Ligi šampiona u svojoj istoriji.

Ipak, kao što to često biva, Katalonci su izgubili svoja tri glavna igrača preko leta i teško da će moći da ponove uspehe koje su imali prošle sezone.

Savinjo je pojačao Mančester siti, Aleiš Garsija je otišao put Leverkuzena, dok će Dovbik ove godine igrati u Večnom gradu u dresu Rome.

Težak je zadatak pred trenerom Mičelom, ali on je pokazao da se radi o veoma dobrom stručnjaku koji odlično poznaje ligu i u Đironi veruju da će ponovo imati dobru sezonu.

Što se tiče pojačanja, gosti su doveli nekoliko zanimljivih igrača koji odgovaraju njihovom sistemu, a od njih najviše se ističu Doni van de Bek, Abel Ruiz i Ladislav Krejči, a nadomak kluba je i sjajni makedonski centarfor Bojan Miovski.

Sa druge strane, Betis je ponovo imao solidnu kampanju prošle sezone, završio je kao sedmi na tabeli, što mu je bio najgori rezulat u poslednje četiri godine, što dovoljno govori o tome koliko je klub napredovao od dolaska Manuela Pelegrinija na klupu.

Bivši menadžer Viljareala, Real Madrida i Mančester sitija radi sjajan posao u Sevilji, a i pored toga što su mnogi španski mediji pisali da će napustiti klub preko, leta to nije bio slučaj i ponovo će predvoditi "zeleno-bele" kraj aut-linije.

Betis je dosta promenio tim u odnosu na prošlu sezonu, napustili su ga Vilijan Žoze, Ajoze Perez, Herman Pecela, Abner i naravno Gvido Rodrigez koji će dosta faliti timu.

Ipak, bilo je i pojačanja poput Marka Roke, Peroa, Dijego Ljorentea, Rikarda Rodrigeza, Adrijana i Ikera Losada.

Ono što će biti najbitnija stvar za domaćina su igre na "Benito Viljamarinu", Andalužani su poznati kao izuzetna domaćinska ekipa i moraće to ponovo da budu kako bi zadržali mesto na pozicijama koje vode u evropska takmičenja.

Takođe, Betis sredinom sledeće nedelje očekuju utakmice u plej-of fazi kvalifikacija za Ligu konfernecija, a za protivnika će imati lošijeg iz dvomeča Krivbas - Viktorija Plzenj gde je 2:1 za češku ekipu nakon prvog susreta.

Bitna stvar za večeranjši meč može biti da Đirona ima problema sa zdravljem igrača, čak pet igrača je propustilo poslednju pripremnu utakmicu zbog virusa i pitanje je u kakvom stanju dočekuju večerašnji susret.

Od bitnijih igrača u toj grupi su Cigankov i Krejči, a pored njih sigurno će meč propustiti Arterto i Žastin.

Betis će biti bez svog ponajboljeg igrača Iska, ali imaće odličnu zamenu u vidu Nabila Fekira, svojvremeno jednog od najtalentovanijih fudbalera Evrope.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1X (kvota 1,42)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner ipak leti iz tenisa zbog dopinga?! Uopšte nije istekao rok, iako to mnogi tvrde!

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner ipak "leti" iz tenisa zbog dopinga?! Uopšte nije istekao rok, iako to mnogi tvrde!

Teniski svet je potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen na delu", a potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali. Kada je za to saznao čitav svet - već je bio oslobođen optužbi. Međutim, može biti da se nije izvukao kako se činilo na prvi pogled, a i kako su mnogi ovog utorka javili, tvrdeći "da je istekao rok da Svetska anti-dopign agencija (VADA) podnese žalbu". Rok uopšte nije istekao.

10. 09. 2024. u 17:54

Komentari (0)

UZ OSIGURANJE DO BEZBEDNE VOĆARSKE PROIZVODNJE Kompanija „Dunav osiguranje“ je i ove godine podržala Sajam šljive u Osečini