NEZAUSTAVLJIVA KOLUMBIJA GRABI KA POLUFINALU: Panamu je preorodio Danac, ali četvrtfinale je njihov maksimum

O. M.

06. 07. 2024. u 11:09

U trećem četvrtfinalnom meču Kopa Amerike, Kolumbija će se u noći između subote i nedelje po srednjoevropskom vremenu sastati sa Panamom. Meč će se odigrati na stadionu "Stejt Farm" u predgrađu Finiksa Glendejlu.

НЕЗАУСТАВЉИВА КОЛУМБИЈА ГРАБИ КА ПОЛУФИНАЛУ: Панаму је преородио Данац, али четвртфинале је њихов максимум

Foto AP

Kolumbija je četvrtfinale obezbedila osvajanjem prvog mesta u grupi D sa sedam bodova. Pobedili su Paragvaj sa 2:1 i Kostariku sa 3:0 pa im je u trećem kolu protiv Brazila odgovarao i bod koji su i upisali remijem 1:1.

Upisali, a ne osvojili, jer se može reći da je u toj utakmici Brazil osvojio bod, a Kolumbija izgubila dva. Brazil je poveo golom Rafinje iz slobodnog udarca u 12. minutu i imao je tek nešto više od 50 odsto poseda lopte, ali osim tog "slobodnjaka" nijednom nije ozbiljnije ugrozio gol Kolumbije.

"Kafeterosi" su tako ostali neporaženi u 23 uzastopne utakmice, otkad je selektorsku poziciju preuzeo Argentinac Nestor Lorenco. Šest remija i čak 17 pobeda je bilans Kolumbije pod Lorencovim dirigentskim štapom, ali tome treba dodati i dve koje je ostvario prethodni selektor Reinaldo Rueda i jednu privremeni selektor Hektor Kardenas, za trenutni niz od 26 utakmica Kolumbije bez poraza.

Poslednji poraz doživeli su u februaru 2022. godine od Argentine. Bio je to bolan poraz jer su posle njega "kafeterosi" izgubili šansu da zaigraju na Mundijalu u Kataru, što je na kraju i rezultiralo promenom na klupi, iako je Rueda odradio kvalifikacije do kraja i doneo pobede nad Bolivijom i Venecuelom.

Kolumbijce odlikuje sjajna timska igra, a uz to su napadački veoma potentna selekcija, što su i pokazali postigavši pet pogodaka na uvodne dve utakmice Kopa Amerike. Nosilac igre je svakako Liverpulov Luis Dijaz, a pored njega ističe se i kapiten ekipe Hames Rodrigez koji tradicionalno pruža znatno bolje partije za reprezentaciju nego za klub.

Panama je uspela da se kvalifikuje u nokaut fazu po prvi put u svojoj istoriji ove godine nakon što je uzela šest bodova i završila na drugom mestu u Grupi C. Uprkos tome što je izgubila svoj prvi meč sa 3:1 od konačnog pobednika Grupe C Urugvaja, maksimalan broj bodova u naredne dve utakmice, kada su savladali domaćina SAD sa 2:1 i Boliviju sa 3:1 prošli su u istorijsko četvrtfinale. Istovremeno, SAD su postale prvi domaćin u istoriji Kopa Amerika koji se nije kvalifikovao u nokaut fazu.

Slično Kolumbiji, i uspon Paname, mada ne tako veliki, počeo je dolaskom stranog trenera. Ovu selekcij uod 2020. godine vodi Danac Tomas Kristijansen, nekadašnji menadžer Lid s junajteda, inače igrački polaznik Barsleonine La Masije, koji je odlično ukobinovao danske i španske elemente u igru Paname a vrhunac je bio plasman u finale Zlatnog kupa i dva uzastopna fajnal fora Lige nacija.

Panama ulazi u subotnji meč veoma raspoložena, nakon pobede u 10 od poslednjih 15 utakmica i tražiće prvu pobedu protiv Kolumbije od jula 2005. godine, kada je dva puta pobedila Južnoamerikance na putu do finala Zlatnog kupa.

U dva poslednja, prijateljska susreta, slavila je Kolumbija, pre pet godina bilo je 3:0.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 2,12)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?