POBEDA ZA ČETVRTFINALE: Tradicija međusobnih susreta kaže - biće golova

O. M.

27. 06. 2024. u 09:41

URUGVAJ ima priliku da obezbedi plasman u drugu fazu Kopa Amerike, a za to mu je potrebna pobeda nad Bolivijom. Utakmica drugog kola grupe C na programu je od tri časa posle ponoći na stadionu "Metlajf" u predgrađu Njujorka, Ist Raderfordu.

ПОБЕДА ЗА ЧЕТВРТФИНАЛЕ: Традиција међусобних сусрета каже - биће голова

FOTO: AP/Tanjug

Pored Urugvaja i Bolivije, u grupi ''C'' su još Panama i domaćin prvenstva, selekcija Sjedinjenih američkih Država. "Urusi" su u prvom kolu savladali Panamu sa 3:1, dok su SAD bile bolje od Bolivije sa 2:0.

Vođa ekipe Urugvaja je svakako Realova superzvezda Federiko Valverde koji zajedno sa Totenhemovim Bentankurom čini bedem u veznom redu ''nebeskoplavih''. Pored njih tu je još nekoliko izuzetno kvalitenih igrača, a po samim imenima izdvajaju se Ronald Arauho, jedan od najboljih defanzivaca, kao i Liverpulov centaford, Darvin Nunjez.

Ne smemo zaboraviti ni Luisa Suareza koji uprkos napredujućim godinama dominira u američkoj MLS ligi i spreman je da ponovo pomogne svojoj reprezentaciji za koju je uvek davao svoj apsolutni maksimum. Tu je i napadač Liverpula Darvin Nunjez, najbolji strelac, sa pet postignutih golova, kvalifikacija za Mundijal, kao i vezista prvaka Brazila Flamenga, Nikolas dela Kruz koji deli drugo mesto na ovoj listi sa Leom Mesijem, a prvi je asistent takmičenja.

S ozbzirom da ih trenira čuveni argentinski stručnjak Marselo Bjelsa, jasno je da se radi o izuzetno neugodnoj ekipi koja može da igra sa najjačima na svetu, a to su i pokazali krajem 2023. godine kada su u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. godine u roku od mesec dana savladali, sa po 2:0, Brazil i Argentinu.

Posle dve najtrofejnije reprezentacije Južne Amerike savladali su i današnjeg rivala i to sa 3:0, tako da na ta tri uzastopna meča kvalifikacija imaju gol-razliku 7:0. prošla je tek trećina kvalifikacija, a već je jasno da će Urugvaj biti jedna od sedam (ili osam, zavisi od međukontinentalnog baraža) reprezentacija iz KONMEBOL zone koja će se i za dve godine naći u SAD, ali na svetskoj smotri fudbala.

Uoči samog turnira odigrali su "albiselesti" prijateljski meč sa Meksikom na kojem su slavili ubedljivo sa 4:0, mada vredi napomenuti da su na tri prijateljska meča pre toga bili bez pobede.

Sa druge strane, Bolivija je upisala samo dve pobede u poslednjih 15 utakmcia, uz 12 poraza i jedan remi. Dobili su samo Peru u kvalifikacijama za Mundijal, jedinu ekipu koja je lošija od njih u ovom trenutku na južnoameričkom tlu, odnosno slabašnu andoru u prijateljskoj utakmici. Nerešeno su odigrali u kvalifikacijama sa Čileom koji je osmi na tabeli.

U poslednje dve i po godine, od početka 2022. godine, pobedili su još saom Saudijsku Arabiju u martu prošle godine. Dve pobede nisu vezali od novembra 2021. godine kada su posle Urugvaja, u kvalifikacijama za prethodni Mundijal u Kataru, savladali i Trinidad i Tobago u prijateljskoj utakmici.

Sa Urugvajem imaju poražavajući skor - osam pobeda, sedam nerešenih i čak 32 poraza. Samo dva puta u poslednjih deset susreta palo je manje od tri gola na njihovim susretima, oba puta je to bila pobeda Urugvaja od 2:0.

Urugvaj je pobedio na 13 od 16 susreta u okviru Kopa Amerike, a u 12 od tih 13 poraza Bolivija nije uspela da postigne gol.

Klikni na link za NAŠ TIP: 1&3-5 (kvota 2,02)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ JE TENISKI ZLIKOVAC: Iznenađujuće reči DŽona Mekinroa, ovo je rekao o Nadalu i Federeru