REMI PO MERI OBE EKIPE: Rumuni i Slovaci imaju "recept" za prolaz u drugu fazu EURO 2024

O. M.

26. 06. 2024. u 12:22

VALDSTADION u Frankfurtu biće poprište jednog od dva duela ekipa iz grupe E na Evropskom prvenstvu u fudbalu, EURO 2024.

РЕМИ ПО МЕРИ ОБЕ ЕКИПЕ: Румуни и Словаци имају рецепт за пролаз у другу фазу ЕУРО 2024

FOTO: Tanjug/AP

Totalno ludilo u prva dva kola ove grupe - sve ekipe imaju po jednu pobedu i poraz - znači da će ljubitelji fudbala uživati između 18 i 20 časova.

Iako je u prvom kolu savladala nosioca i prvog favorita grupe Belgiju, Slovačka je trenutno na trećem mestu. Porazom od Ukrajine u drugom kolu sebi su jako zakomplikovali situaciju jer bi ih u slučaju novog poraza samo pobeda Ukrajine nad Belgijom zadržala među prva tri.

Međutim, u slučaju remija između Rumunije i Slovačke, obe ekipe bi prošle dalje, bez obzira na rezultat susreta Belgije i Ukrajine!

Sve ove kalkulacije, bile bi isključene, bar što se tiče Slovačke, da u drugom kolu mnije prokockala vođstvo od 1:0 protiv Ukrajine, što je rezultiralo porazom od 2:1 koji je poništio zamah dobijen iznenađujućimim trijumfom nad Belgijom od 1:0.

Predvođena (privremenim) trenerom Napolija Frančeskom Kalconom, Slovačka je pokazala sklonost ka furioznim startovima, postigavši prvi gol u poslednje četiri utakmice, od kojih su tri postignuta u prvih 20 minuta.

Otkad na evropska prvenstva dolazi kao nezavisna, Slovačka koja je kao deo zajedničke države sa Češkom bila šampion Evrope 1976. godine, do sada je tri puta nastupala na završnim turnirima, uključujući i ovaj. Uspešnost prolaza u drugu fazu trenutno im je 50 odsto. Pre osam godina bili su 14, a pre četiri godine 18. na konačnoj tabeli.

S druge strane, Rumunija nije prošla grupnu fazu evropskog prvenstva od 2000. godine. Ako oizbegnu poraz ostvariće to prvi put u 21. veku.

Mogli bi čak i da završe kao prvi u grupi, ali čak i u slučaju poraza otišli bi među 16 reprezentacija kao trećeplasirani, pod uslovom da Belgija savlada Ukrajinu. 

Uprkos iznenađujućoj pobedi nad Belgijom forma Rumunije je zabrinjavajuća, jer su od kraja kvalifikacija, koje su zaista odradili briljantno, ostvarili dva poraza i tri nerešene. Problem je što nisu uspeli da postignu gol protiv Lihtenštajna i Bugarske, a sa Severnom Irskom su odigrali 1:1, jureći rezultat kod kuće. Takođe, izgubili su od Kolumbije, koja je doduše u fantastičnoj formi, sa 3:2 i to je jedina utakmica, ne računajući prvo kolo sa Ukrajinom, u kojoj su postigli više od jednog gola od kraja kvalifikacija i jedina u poslednje četiri u kojoj su postigli makar jedan.

Postizanje golova predstavljalo je problem za Rumuniju i u prethodnim ključnim utakmicama na evropskim prvenstvima, nisu pronalazili protivničku mrežu u pet od prethodnih devet takvih susreta.

Štaviše, njihov učinak u trećem krugu takmičenja nije bio ohrabrujući, pošto su izgubili četiri od poslednjih pet mečeva trećeg kola grupne faze, jedini izuzetak je bila nezaboravna pobeda nad Engleskom od 3:2 2000. godine koja ih je i odvela u četvrtinu finala.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: X (kvota 2,05)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd