BALKANSKI DERBI: Hrvati moraju dobro da se pripreme za ''paklenu'' grupu koja ih očekuje na Evropskom prvenstvu

V.M.

03. 06. 2024. u 11:15

VEČERAS će se od 19 časova u malom balkanskom derbiju na ''Rujevicama'' sastati Hrvatska i Severna Makedonija.

БАЛКАНСКИ ДЕРБИ: Хрвати морају добро да се припреме за паклену групу која их очекује на Европском првенству

FOTO: Tanjug/AP

Nakon relativno rutinske kvalifikacione kampanje, Hrvatska počinje svoje pripreme za Euro 2024. protiv neugodne reprezentacije Severne Makedonije pre nego što se suprotstavi Portugalu uoči putovanja u Nemačku. 

Domaći tim kvalifikovao se za šesto uzastopno Evropsko prvenstvo tako što je završio na drugom mestu u svojoj grupi iza Turske, a to je bila kampanja izgrađena na čvrstim odbrambenim osnovama, jer je primila samo četiri gola u svojih osam kvalifikacionih mečeva.

Takva igra biće im potrebna i na samom prvenstvu, jer nisu imali sreće na žrebu. Nastupiće u grupi ''B'' gde se još nalaze bivši šampioni Italija i Španija, a tu je i Albanija koja će biti orna da bar nekom velikanu otkine bod.

Iako nije baš bila uspešna na evropskim prvenstvima, na poslednja dva svetska Hrvatska je zauzimala drugo i treće mesto i generacija predvođena Modrićem, koja je na zalasku, sigurno će imati šta da kaže u Nemačkoj.

Što se tiče Severne Makedonije, ona je debitovala na poslednjem Evropskom prvenstvu, ali sada nije uspela da se izbori za mesto u Nemačkoj i preostaje joj samo da se pripremi za novi kvalifikacioni ciklus.

Pored Hrvatske, igraće još sa Česima, tako da će imati dosta dobre rivale i selektor Blagoja Milevski će moći da vidi na koga može ozbiljno da računa u budućnosti.

Iako će biti bez Modrića, Hrvati su favoriti na ovom duelu, pogotovo jer igraju kod kuće i verujemo da će to opravdati.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,70)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PLJUVANJE, PA KAO KAJANJE: Albanski reprezentativac se pere nakon vređanja Srba na EURO 2024