BREST JE VEĆ ISPISAO ISTORIJU: Bretonci mogu i direktno u grupnu fazu Lige šampiona

O. M.

19. 05. 2024. u 13:38

BREST. čiji fudbaleri su jedno od prijsatnijih iznenađenja ove sezone u ligama petice, gostuje Tuluzu ove nedelje u nadi da može do direktnog plasmana u Ligu šampiona.

БРЕСТ ЈЕ ВЕЋ ИСПИСАО ИСТОРИЈУ: Бретонци могу и директно у групну фазу Лиге шампиона

Foto Profimedia

"Pirati iz Bretanje" su i pre ove utakmice obezbedili bar četvrto mesto i time plasman u plej-of za Ligu šampiona, ali ih pobeda protiv Tuluze, uz povoljan ishod utakmice Lil - Nica (remi ili pobeda gostiju) penje na četvrto mesto.

Doduše, mogu do trećeg mesta i ako ostvare za tri gola veću pobedu nad Tulutom nego Lil nad Nicom, a nije nemoguće ni da završe sa identičnom gol-razlikom, ukoliko recimo Lil pobedi sa 3:2, a Brest sa 3:0. U tom slučaju o plasmanu bi oslučivali međusobni susreti, a tu Lil ima prednost (1:0 i 1:1).

Otkako je osnovan 1950. godine, Brest se nikada nije takmičio u evropskim kupovima, a otkad je 2004. godine, predvođen tada mladim talentovanim Frankom Riberijem izborio ulazak u Ligu 1, najbolji plasman bio je 11. mesto.

Ali nakon što je Nica poražena od PSŽ-a sredinom nedelje, Brestu su se otvotrila vrata Lige šampiona, a u najgorem slučaju igraće grupnu fazu Lige Evrope od jeseni.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,92)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVAT BAŠ NISKO PAO: Nekadašnji rival Novaka Đokovića i Ju-Es opena proživljava težak period