RASPISAN POZIV ZA PODELU NOVCA: Grad Zrenjanin prvi put izdvaja sredstva za učeničke zadruge

B. G.

28. 10. 2024. u 15:11

GRADONAČELNIK Zrenjanina Simo Salapura, u ime grada, prvi put je raspisao poziv za dodelu finansijskih sredstava za unapređenje uslova rada učeničkih zadruga u ovoj godini.

РАСПИСАН ПОЗИВ ЗА ПОДЕЛУ НОВЦА: Град Зрењанин први пут издваја средства за ученичке задруге

Foto: B. G.

Grad Zrenjanin dodeliće finansijska sredstva ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja i vaspitanja, koje imaju osnovanu učeničku zadrugu za nabavku mašina, opreme, sredstava i materijala za rad, sa ciljem unapređenja uslova rada učeničkih zadruga.

Iznos planiranih sredstava za unapređenje uslova rada učeničkih zadruga je milion dinara, a maksimalan iznos sredstava koji se može dodeliti korisniku sredstava po projektu je 200 hiljada dinara.

- Ciljevi dodele sredstava su unapređenje uslova rada učeničkih zadruga, podsticanje kreativnosti i preduzetništva kod učenika i povećanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja učenika - naglasio je gradonačelnik Zrenjanina, uz napomenu da ukoliko kvalitet predloženih projekata ne bude na zadovoljavajućem nivou, odnosno ukoliko učeničke zadruge ne ispunjavaju propisane kriterijume, iznos planiranih sredstava se ne mora raspodeliti u potpunosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HAMAD MEĐEDOVIĆ KAO BRZI VOZ: Počistio protivnika za 46 minuta