DA UROŠ (2) SEDI I HODA: Humanitarni festival u Zrenjaninu, za pomoć prevremeno rođenom mališanu

B. G.

27. 10. 2024. u 12:42

NAREDNE subote, drugog novembarskog dana, u Kulturnom centru u Zrenjaninu, u organizaciji Centra za očuvanje tradicionalne kulture "Đerđef", održaće se humanitarni Festival folklora, za pomoć i prikupljanje novca za lečenje Uroša Milovca.  

ДА УРОШ (2) СЕДИ И ХОДА: Хуманитарни фестивал у Зрењанину, за помоћ превремено рођеном малишану

Đerđef

Osim domaćina i organizatora, na festivalu će kolo vilovito razviti i kulturno umetnička društva "Arsenije Trodorović" iz Perleza i "Milan Mića Sučević" iz Žitišta.

- Ovo je sjajna prilika za sve koji vole folklor i poštuju tradiciju i običaje, festival organizujemo sa puno ljubavi, duše i molitvi za malog Uroša Milovca - kaže Milorad Mića Đurić, predsednik Centra za očuvanje tradicionalne kulture "Đerđef", uz poziv svim humanim ljudima da u subotu 2. novembra budu u sali Kulturnog centra u Zrenjaninu.

Maleni Uroš Milovac (2) je prevremeno rođen u 33 nedelji iz blizanačke trudnoće. Pri rođenju ostao je bez kiseonika i na intenzivnoj nezi bio na mehaničkoj ventilaciji pet dana i 20 dana u inkubatoru. Imao je krvarenje na mozgu prvog stepena i kao posledica ostala je cerebralna paraliza.

Sa rehabilitacijom počeo je sa tri meseca, redovno sprovođena kinezi terapija i vežbe po vojti. Uroš ne sedi, ne hoda i potrebna mu je naša pomoć kako bi stao na svoje noge.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKUP GREH MU DOŠAO GLAVE: Evroliga donela odluku o Boltauzeru (VIDEO)