PECALO STOTINAK RIBOLOVACA: u Ćupriji održan „Most kup“ (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

21. 10. 2024. u 16:06

PETI revijalni „Most kup“, čiji je cilj popularizacija ribolova, ove godine okupio je stotinak pecaroša.

ПЕЦАЛО СТОТИНАК РИБОЛОВАЦА: у Ћуприји одржан „Мост куп“ (ФОТО)

Foto:TV Pomoravlje

Pobednik među majstorima fiderašima bio je Luka Nestorović iz Beograda, koji je imao 12 kilograma i 350 grama ribe. Na drugom mestu bio je Vukašin Đerković iz Kraljeva, sa šest kilograma i 980 grama, dok je na trećem mestu bio Dejan Malenović iz Jagodine sa 395 grama ribe.

Kad je reč o varaličarima, prijavilo se 65 ribolovaca iz Bugarske, Hrvatske, Republike Srpske i Srbije. Najveći ulov ostvario je Željko Žunić iz Doboja, član SRU „Bosna“, koji je na udici imao bucova od 60 centimetara. Međutim, to mu nije donelo pobedu. Pobedio je Dejan Delić, takođe iz Doboja, koji je ulovio 18 primeraka klena, bucova i grgeča, te je u ukupnom zbiru imao preko 5.800 bodova. Drugo mesto pripalo je Vladimiru Matiću iz Niša, koji je sa dva ulovljena bucova imao 5.765 bodova, dok je treći bio Milan Đorđević iz Pirota sa 16 ulovljenih riba i ukupnim zbirom od 3.686 bodova.

Ovogodišnji promoteri takmičenja bili su Marko Milošević iz Kragujevca, sudija na fider danu, u subotu, i Mirko Hanžeković, višestruki prvak Hrvatske u spin ribolovu. Organizatori 5. revijalnog ribolovačkog Most kupa bili su Turistička organizacija i ribolovci Ćuprije, a pokrovitelj opština Ćuprija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIJE DOBRO ZA CRVENO-BELE: DŽoel Bolomboj se povredio, uz pomoć saigrača napustio parket (VIDEO)