AKTIVNOSTI NA SVA TRI PRIORITETA: Skupština grada Subotice rezimira 100 dana rada

J. L.

20. 10. 2024. u 13:06

Skupština grada Subotice broji prvih sto dana rada, tokom kojih je imala tri redovna zasedanja i donela nekoliko važnih odluka.

АКТИВНОСТИ НА СВА ТРИ ПРИОРИТЕТА: Скупштина града Суботице резимира 100 дана рада

foto:Subotica com

- Naša tri prioriteta su očuvanje gradskog jezgra, graditeljskog identiteta Subotice, povratak Palića na turističku mapu Evrope i razvoj Palića, ali i proporcionalna razvoj svih mesnih zajednica. Tako su donete odluke o Planu detaljne regulacije u vezi sa vikend naseljem na Paliću, kao i u vezi sa MZ "Centar 2". Prvi je vezan za razvoj Palića,a drugi  za očuvanje gradskog jezgra - podsetio je Daniel Đivanović, predsednik Skupštine grada. 

Oktobar je bio mesec za rebalans budžeta, gradska kasas je povećana za 4,5 odsto, te će biti realizovane investicije u mesnim zajednicama, kao što su ulaganje u objekte mesnih zajednica, izgradnja objekta za odlaganje životinjskog otpada i ambulante na Paliću.

 - Odlukom o izmenama i dopunama odluke o budžetu Grada Subotice budžet grada je uvećan za više od 480 miliona dinara. Razlog je usklađivanje budžeta sa stvarnim potrebama i promenjenim tržišnim uslovima. U cilju ostvarenja trećeg stuba naših političkih ciljeva, odnosno proporcionalnog razvoja mesnih zejdnica, rebalansom je za obnovu i modernizaciju objekata mesnih zajednica opredeljeno 24,4 milona dinara. U Čantaviru će decenijski problem rukovanja životinjskim otpadom i nus proizvodima biti rešen, do kraja 2025. biće izgrađen potpuno novi pogon za prikupljanje i preradu ovog tipa otpada. Pomenuo bih i izgradnju nove ambulante na Paliću, koja će biti završena do kraja 2025. godine -naglasio je Đivanović.

Podsetimo, Skupština grada Subotice formirana je 10. jula, a vladujuću većinu čini koalicija Srpske napredne stranke i Saveza vojvođanskih Mađara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA OVO ZNAČI ZA ĐOKOVIĆA? Epilog turnira u Stokholmu mogao bi da pomrsi račune Novaku!