IZ BUDŽETA 10 MILIONA: Kraljevčni i ove godine subvencionišu razvoj seoskog turizma

G. ĆIROVIĆ

18. 10. 2024. u 11:10

Odbornici Gradskog veća usvojili su odluku o raspisivanju ovogodišnjeg Konkursa za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za razvoj seoskog turizma u kraljevačkom kraju, a rok za podnošenje prijava je 15 dana.

ИЗ БУЏЕТА 10 МИЛИОНА: Краљевчни и ове године субвенционишу развој сеоског туризма

G.Šljivić

Za ovu namenu iz gradskog budžeta izdvojeno je 10 miliona dinara, a pravo da konkurišu imaće domaćinstva sa teritorije grada na Ibru registrovana za obavljanje turističke delatnosti, fizička lica sa statusom nosioca komercijalnog poljoprivrdnog gazdinstva i preduzetnici upisani u odgovarajući registar APR.

Prošle godine Komisija je odborila ukupno 35 projekta koji su u pojedinačnim iznosima dobili bespovratna sredstva od 110.000 do 480.000 dinara, uglavnom za povećanje smeštajnih kapaciteta i poboljšanje usluga.

G.Šljivić

 

Da ova, sada već dugogodišnja mera lokalne samouprave, daje dobre rezultate potvrđuju i podaci kraljevake Turističke organizacije prema kojima se konstantno povećava broj ostvarenih noćenja gostiju u seoskim i etno domaćinstvima.

G.Šljivić

 

- I ove godine najveće interesovanje vladalo je za boravak u selu Rudno na istoimenoj visoravni na planinskim obroncima Radočela i Golije, potom u revitalizovanoj Bogutovačkoj Banji, obližnjem Bogutovcu, Lopatnici, kao i na planini Goč, ali i u bližoj okolini grada – kaže Igor Tešić iz TO Kraljevo, dodajući da sa više od 100 seoskih domaćinstava registrovanih za turističku delatnost kraljevački kraj prednjači u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

NOVINARI i snimatelji ruske nacionalne televizije "1", krstare ovih lepih oktobarskih dana Srbijom snimajući materijal za dve epizode popularnog dokumantarno-serijskog programa "Život naših ljudi" (ŽIZN SVOIH). Emisija će biti emitovana na Prvom kanalu ruske državne televizije u udarnom terminu za novogodišnje praznike.

22. 10. 2024. u 12:15

Komentari (0)

Pun kapacitet poslovnog kompleksa Sirius Offices POTVRDA ATRAKTIVNOSTI TRŽIŠTA NEKRETNINA U BEOGRADU