SAVETOVANJE ARHIVISTA U SENTI: Stručni skup 150 stručnjaka iz arhivistike iz zemalja regiona

R. Š.

08. 10. 2024. u 11:15

Osmo Međunarodno arhivističko savetovanje biće održano u Senti od 9. do 11. oktobra, u prostorijama Gradske kuće.

САВЕТОВАЊЕ АРХИВИСТА У СЕНТИ: Стручни скуп 150 стручњака из архивистике из земаља региона

Foto: R. Šegrt

Organizatori su Arhivističko društvo Srbije i Istorijski arhiv Sente, koji najavljuju učešće više od 150 stručnjaka iz oblasti arhivistike, ne samo iz Srbije već i iz zemalja regiona.

- Tokom savetovanja biće potpisan Protokol o saradnji sa Slovačkim arhivističkim društvom i predstavljen Zbornik radova “Arhivska građa u teoriji i praksi” broj 7. Biće prezentovani radovi o aktulenim problemima arhivistike koji nastaju u praksi zbog građe u elektronskom obliku, postavlja se pitanje da li su fotografije generisane veštačkom intelegencijom rizik za arhive i u kojoj meri se veštačka intelegencija primenjuje u arhivima, kako se zdravstveno informativni sistem pod nazivom “Helinat” primenjuje u zdravstvenom sistemu Srbije i druge teme – navode iz Arhivističkog društva Srbije, koje ove godine slavi 70 godina arhivistike u našoj zemlji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SEDAM PUTA DOBIO NA LOTOU: Otkrio svima svoje trikove

SEDAM PUTA DOBIO NA LOTOU: Otkrio svima svoje trikove

VEROVATNO svi ljudi na svetu u nekom trenutku razmišljaju o tome šta bi učinili kada bi pobedili na lotou. Neki bi spiskali novac na luksuzne automobile, egzotične odmore ili novu odeću, dok drugi razmišljaju o otplati hipoteka ili kupovini kuće ili stana.

07. 10. 2024. u 17:45

Komentari (0)

Pravovremeno lečenje slabovidosti kod dece uspešno u 98 odsto slučajeva: Dr Aleksandra Radojičić deli ključne savete kako prepoznati probleme