VEŠTINA NA ZAVIDNOM NIVOU: Pripadnici kraljevačkog VSB spremni za reakciju u svim situacijama

G. ĆIROVIĆ

18. 09. 2024. u 11:32

U okviru obeležavanja Dana sektora za vanredne situacije, kao i Dana svih vatrogasaca-spasilaca u Srbiji, pripadnici Vatrogasno-spasičlačkog bataljona Kraljevo izveli su javnu pokaznu vežbu u centru grada na Ibru.

ВЕШТИНА НА ЗАВИДНОМ НИВОУ: Припадници краљевачког ВСБ спремни за реакцију у свим ситуацијама

G.Šljivić

Ovom prilikom, vatrogasci su izveli vežbu gašenja požara na višespratnici, kao i spasavanja i evakuacije građana iz vatrene stihije, demonstrirajući izuzetno visok stepen obučenosti.

G.Šljivić

 

- Naši pripadnici pokazali su spremnost da pravovremeno i efikasno reaguju prilikom požara u višespratnicama, kao i u svim drugim vanrednim situacijama u službi građana Srbije – kratko je za „Novosti“ raportirao Petar Luković, komandant VSB Kraljevo. - Vežba je u potpunosti uspela i zadatak je ispunjen.

G.Šljivić

 

Kraljevački vatrogasno-spasilački bataljon, sa područnim odeljenjima u Ribnici, Vrnjačkoj Banji, Ušću, Raški i na Kopaoniku, inače, pokriva teritoriju od čak 200.000 kvadratnih kilometara sa više od 200.000 stanovnika. Njegovi hrabri pripadnici od 2009. nose zvanje vatrogasac-spasilsac pa su, osim u gašenju požara, angažovani i u tehničkim intervencijama u saobraćaju, sa opasnim materijama, kao i u pružanju pomoći u svom domenu prilikom elementarnih nepogoda, neprohodnosti puteva ili pojavi klizišta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S