AP VOJVODINA BELEŽI PORAST U TURIZMU: Pokrajinu u prvoj polovini godine posetilo više od 411.000 turista

Z. G.

05. 09. 2024. u 16:06

U AP Vojvodini je prema najnovijim podacima ponovo zabeležen porast broja turista i ukupan rast u toj oblasti, kao rezultat aktivne politike ulaganja koju sprovodi Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam.

АП ВОЈВОДИНА БЕЛЕЖИ ПОРАСТ У ТУРИЗМУ: Покрајину у првој половини године посетило више од 411.000 туриста

Pres služba Pokrajinske vlade

Kako je navedeno u današnjem saopštenju iz tog pokrajinskog sekretarijata, od januara do jula ove godine zabeležen je rast broja dolazaka turista od 6,6 odsto i rast broja noćenja od čak 5,2 odsto u odnosu na isti period prošle godine, što Vojvodinu čini brzorastućom regijom u oblasti turizma.

Resorni pokrajinski sekretar Nenad Ivanišević je istakao da ti podaci odražavaju zajedništvo i sinhronizovanost programima podrške turizmu na republičkom i pokrajinskom nivou.

On je naveo podatak da je Vojvodinu u prvoj polovini ove godine posetilo ukupno 411.693 turista.

- Možemo se pohvaliti činjenicom da je ukupan broj registrovanih noćenja turista u Vojvodini od početka godine, uključujući i najnovije parametre iz jula meseca, iznosio milion 139.033 ili 15,5 odsto ukupnih noćenja turista zabeleženih u Republici Srbiji. Od ukupnog broja noćenja u Vojvodini, blagu prednost nose strani turisti, tačnije 53 odsto, dok su domaći turisti ostvarili 47 odsto, što pokazuje da vlada interesovanje za Vojvodinu kao posebnu turističku destinaciju - rekao je Ivanišević i dodao da ti rezultati doprinose ukupnom ekonomskom rastu Pokrajine.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MaxBet lansirao prvu potpuno AI generisanu marketinšku kampanju