DOBILI RANČEVE I ŠKOLSKI PRIBOR: Hiljadu đaka-prvaka u Zrenjaninu ovog septembra seda u školske klupe

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

02. 09. 2024. u 14:27

POVODOM početka nove školske godine gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura posetio je Osnovnu školu "Branko Radičević" u Čenti i svim đacima-prvacima, uz čestitku, poželeo uspešan početak školovanja.

ДОБИЛИ РАНЧЕВЕ И ШКОЛСКИ ПРИБОР: Хиљаду ђака-првака у Зрењанину овог септембра седа у школске клупе

grad Zrenjanin

Zajedno sa njim bili su načelnik Policijske uprave u Zrenjaninu,  Branislav Todorović i načelnik odeljenja policije Dragan Jekić, a učenicima prvih razreda podeljeni su  rančevi i školski pribor, koje je za svu decu koja kreću u prvi razred, po tradiciji, obezbedio grad Zrenjanin.
  - U prvi razred je ove godine upisano 1.003  đaka za koje je grad obezbedio i komplete udžbenika, a na sednici Saveta za obrazovanje, konstatovali smo da imamo viši nivo ulaganja kada je u pitanju infrastruktura u sistemu obrazovanja, koja su iznosila blizu sto miliona dinara - naglasio je gradonačelnik Zrenjanina, uz konstataciju da i to ipak nije dovoljno i da se mora još unaprediti rad u osnovnim i srednjim školama, kao i Predškolskoj ustanovi.

BEZBEDNOST UČENIKA

  Grad Zrenjanin od ove godine, u potpunosti finansira fizičko – tehničko obezbeđenje za sve škole na teritoriji grada, a poseban akcenat stavlja se na bezbednost učenika, učesnika u saobraćaju i zbog toga su sa đacima prvacima danas bili i predstavnici Policijske uprave.

 Kakao je istakao Simo Salapura, u Školu "Branko Radičević" u Čenti, u protekle dve godine uloženo je više od 10 miliona dinara - u energetsku efikasnost i tekuće održavanje.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ANA IVANOVIĆ SE VRAĆA NA TEREN: Zaigraće posle osam godina, poznato ko će joj biti rivalka