NEDALEKO OD GRAČANICE ODRŽANO 11. IZDANJE MANIFESTACIJE "ZLATNE RUKE KOSOVKE DEVOJKE", SA GOŠĆAMA IZ ČITAVE ZEMLJE Žene ukrasile Laplje Selo

D. Z.

09. 08. 2024. u 12:45

IZLOŽBA rukotvorina, degustacija starih srpskih jela i kulturno-umetnički program u Lapljem Selu nedaleko od Gračanice obeležili su 11. manifestaciju "Zlatne ruke Kosovke Devojke", koju je organizovalo udruženja žena "Avenija".

НЕДАЛЕКО ОД ГРАЧАНИЦЕ ОДРЖАНО 11. ИЗДАЊЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ ЗЛАТНЕ РУКЕ КОСОВКЕ ДЕВОЈКЕ, СА ГОШЋАМА ИЗ ЧИТАВЕ ЗЕМЉЕ   Жене украсиле Лапље Село

foto privatna arhiva

- Zahvaljujući članicama koje su vredno radile i tokom minule godine, ponosno čuvano tradiciju. U tom cilju, veliku ulogu imaju našim sugrađani, odnosno porodice koje podržavaju naše žene, a ne zaboravljamo ni one koji su finansirali njihov rad: lokalne samouprave u Gračanici i Prištini, odnosno Kancelariju za Kosovo i Metohiju. Zato je i ovogodišnje okupljanje proteklo u odličnom raspoloženju, ali i uz veliku zainteresovanost posetilaca - ističe predsednica "Avenije" Gordana Đorić.

A, posebna atrakcija bile su gošće iz centralne Srbije i Vojvodine, odevene u narodne nošnje karakteristične za krajeve iz kojih dolaze. Utisak su, izvođenjem izvornih pesama, upotpunili mladi članovi sastava "Carski glasovi".

- Ovakve događaje trebalo bi svi da podržimo, da bi ih bilo što više, jer je u pitanju negovanje kulture, tradicije i naših običaja. Zato mi je posebno drago što su došle i predstavnice sličnih udruženja iz Pećinaca, Užica, Nove Pazove... Vidim osmehe na njihovim licima, što znači da im je ovde lepo, za šta su najzaslužniji dobri ljudi i domaćini iz Lapljeg Sela - poručila je Svetlana Miladinov, pomoćnica direktora Kancelarije za KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MaxBet lansirao prvu potpuno AI generisanu marketinšku kampanju