POJEDINAC U BORBI SA KLIMATSKIM PROMENAMA: U okviru Palićkog festivala održana ekološka debata

J. L.

24. 07. 2024. u 18:32

U okviru pratećeg programa 31. Festivala evropskog filma Palić održana je panel diskusija na temu „Klimatske promene – menjaju ekološku svest javnosti”, na kojoj su predstavljene mere koje mogu da se praktikuju na lokalu doprinose smanjenju uticaja klimatskih promena.

ПОЈЕДИНАЦ У БОРБИ СА КЛИМАТСКИМ ПРОМЕНАМА: У оквиру Палићког фестивала одржана еколошка дебата

foto: TV Subotica

Klimatske promene su stvarnost koja donosi veliki rizik i ugrožava bezbednost, a primetan je nedostatak znanja i zadovoljavajućeg nivoa informisanosti javnosti o osnovama klimatskih promena, uzrocima njihove pojave i štete koje izazivaju, ali i o preduzimanju mera za njihovo ublažavanje.

Iako je ovo globalni fenomen, efekti se osećaju na lokalu i tiču se svakog od nas. Neophodno je da se postigne svest da svaki pojedinac, grupa, organizacija ili institucija treba da prihvate odgovornost za klimatske promene, ali i za sprovođenje konkretnih mera da bi se umanjio njihov uticaj.

- Iz tog razloga predložićemo neke mere, poput toga da zgrade budu energetski efikasne, ozelenjavanje oko zgrada, ugradnja solarnih panela, sve su to mere koje naša lokalna samouprava može da iskoristi - kaže Snježana Mitrović iz Udruženja "Teras".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio