OBUKA KOPNENE VOJSKE: Provera obučenosti vojnika martovska klase

D. N.

03. 07. 2024. u 10:12

U CENTRU za obuku kopnene vojske u Požarevcu obavljena je provera individualne specijalističke obučenosti vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „mart 2024“ kojima prvi period obučavanja traje četiri meseca.

ОБУКА КОПНЕНЕ ВОЈСКЕ: Провера обучености војника мартовска класе

D.N.

U ovoj grupi su vojnici roda oklopnih jedinica i vojno-policijskih i izviđačkih specijalnosti roda pešadije kojima, zbog specifičnosti i složenosti vojničkih zadataka, specijalistička obuka traje mesec dana duže.

Oni su prethodno prošli sve sadržaje individualne taktičke obuke, osposobili se za rukovanje ličnim i naoružanjem roda, realizovali sva programska gađanja i savladali proveru fizičkih sposobnosti.

-Na dvodnevnoj proveri obučenosti, vojnici su praktično rešavali taktičke zadatke i pokazali visok nivo usvojenih znanja i veština za rad na borbenim sredstvima i rukovanje vojnom opremom u okviru svojih specijalnosti – saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

U nastavku sledi kolektivna obuka u tenkovskim i mehanizovanim bataljonima, odnosno u vojno-policijskim i izviđačkim jedinicama, gde će vojnici nadograditi stečena znanja i aktivno učestvovati u realizaciji svakodnevnih zadataka, do završetka služenja vojnog roka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!