NAGRAĐENO UKUPNO 976 UČENIKA: Vidovdanske nagrade uručene uspešnim novosadskim đacima

Z. G.

28. 06. 2024. u 19:03

GRADONAČELNIK Novog Sada Milan Đurić i predsednica Skupštine grada Jelena Marinković Radomirović uručili su danas Vidovdanske nagrade učenicima novosadskih osnovnih i srednjih škola, koje su minule školske godine osvojene na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

НАГРАЂЕНО УКУПНО 976 УЧЕНИКА: Видовданске награде уручене успешним новосадским ђацима

Pres služba Grada Novog Sada

- I ovog Vidovdana, jednog od najvažnijih datuma u našoj istoriji, tradicionalno dodeljujemo Vidovdanske nagrade našim talentovanim i uspešnim osnovcima i srednjoškolcima. Siguran sam da su to mladi ljudi koji će svojim znanjem i veštinama, doprinositi daljem razvoju i napretku i našeg grada, i naše države – istakao je gradonačelnik Đurić na svečanosti u Gradskoj kući.

On je, kako je navedeno u saopštenju, podsetio da je to priznanje Grad ustanovio 2015. godine u želji da motiviše i nagradi učenike za vrhunske rezultate i napomenuo da je u protekloj školskoj godini za Vidovdanske nagrade u budžetu obezbeđeno više od 17 miliona dinara.

U ime nagrađenih zahvalio je direktor OŠ „Svetozar Marković Toza“ i predsednik Aktiva osnovnih škola na teritoriji Grada Novog Sada Petar Narančić.

Prisutnima se obratila i učenica Katarina Vajagić, đak generacije Medicinske škole „7. april“, koja je uz Vukovu diplomu nagrađena i za izuzetan uspeh iz srpskog jezika.

- Hvala Gradu Novom Sadu na konstantnoj podršci koju pruža svim đacima. Ovo prelepo priznanje je samo podsticaj svima nama za korak dalje i za neke nove pobede- rekla je Katarina.

U protekloj školskoj godini dodeljeno je 1.250 Vidovdanskih nagrada za ukupno 976 učenika. Na osnovu Zaključka gradonačelnika Novog Sada dodeljeno je i osam Vidovdanskih nagrada učenicima za izuzetne rezultate na naučnim olimpijadama i svetskim i evropskim takmičenjima i prvenstvima u oblasti sporta i umetnosti za decu školskog uzrasta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAMEŠTALJKA OD POČETKA: Bivši obaveštajac otkrio mračnu tajnu debate u SAD