ZAVRŠEN 38. FESTIVAL MLADIH PESNIKA: Pobednik „Mladog maja“ Milica Gajić

S. M. J.

28. 05. 2024. u 12:36

MILICA Gajić, pesnikinja iz Sremskih Karlovaca pobednik je 38. Festivala mladih pesnika u Zaječaru. Uručene i nagrade "Sergije Lajković", a prvi put i "Tomislav Mijović".

ЗАВРШЕН 38. ФЕСТИВАЛ МЛАДИХ ПЕСНИКА: Победник „Младог маја“ Милица Гајић

Foto: Pozorište "Zoran Radmilović"

Pobednica Milica Gajić, po oceni žirija 38. Festivala mladih pesnika „Mladi maj“ u Zaječaru, koga su činili Vlasta Mladenović, predsednik, Miloš Petković, Jovica Tišma, Goran Maksimović i Obren Ristić, članovi „poetički je najdoslednija u svojim pesmama“, a to je, smatra žiri i „ najvažnije za dobru knjigu poezije.”

Mladoj pobednici iz Sremskih Karlovaca će organizator publikovati prvu knjigu pesama, a stekla je i pravo da kao laureat Festivala mladih pesnika učestvuje na manifestaciji „Smederevska pesnička jesen“, koja se u oktobru održava u Smederevu.

Na ovogodišnji konkurs svoje radove poslalo je 39 mladih pesnika do 30 godina starosti. Žiri je odabrao cikluse pesama šestoro finalista. To su: Zvezdana Repac, Aleksandar Čegar, Uglješa Nikodijević, Mihailo Tanić, Emilija Raketić I Milica Gajić.

Memorijalna nagrada „Sergije Lajković“, koja se dodeljuje za izuzetan doprinos afirmaciji književnog stvaralaštva mladih ove godine je dodeljena časopisu „Nova stvarnost“ iz Banja Luke u Republici Srpskoj.

Dodeljeno je i novo priznanje Festivala, Specijalna nagrada za sveobuhvatan doprinos i afirmaciju književnog i umetničkog stvaralaštva mladih “Tomislav Mijović” , u spomen na pesničkog barda Srbije, dugogodišnjeg urednika “Razvitka”, Zaječarca Tomislava Mijovića.

Prvi dobitnik ove nagrade je Letopis Matice srpske, koji postoji već dva veka. Selimiru Raduloviću, uredniku Letopisa nagradu je uručio Vladimir Đuričić, direktor pozorišta “Zoran Radmilović”, koje je i organizator Festivala.

Pokrovitelji ovogodišnjeg „Mladog maja“ bili su Grad Zaječar i Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.

16. 09. 2024. u 12:07

Komentari (0)

REAKCIJA MILOŠA BIKOVIĆA Video da je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio na Olimpijskim igrama, pa uradio ovo