U PARAĆINU ZAVRŠEN 17. KADETSKO-OMLADINSKI FESTIVAL: Srbija dobila šahovske šampione

Z. R.

06. 05. 2024. u 23:25

DODELOM pehara i medalja dan pred Vaskrs u Paraćinu je završen 17. Kadetsko-omladinski festival Šahovskog saveza Srbije, u kome se više od 300 dece i mladih borilo u svojim starosnim grupama za titule državnih prvaka.

У ПАРАЋИНУ ЗАВРШЕН 17. КАДЕТСКО-ОМЛАДИНСКИ ФЕСТИВАЛ: Србија  добила шаховске шампионе

Foto: Fejsbuk/Šahovski savez Srbije

Da Srbije ima izvanredne šahovske talente pokazali su rezultati, a malim-velikim šampionima glavnog državnog prvenstva - u standardnom šahu, nagrade su uručili selektori kadetske i muške pobedničke reprezentacije, Mladen Milenković i Miodrag Perunović.

Dečaci i tinejdžeri takmičili su se u kategorijama do 8, 10, 12, 14, 16, 18 i 20 godina. Šampionske pehare osvojili su, redom, Matija Arsenijević, Leonid Ivanović, Nikola Šakotić, Aleksandar Kutanjac, Andrej Ljepić, Luka Ristić i u najstarijoj omladinskoj grupi - ponovo Andrej Ljepić.

U konkurenciji devojčica državne šampionke, po grupama, postale su: Jesenija Vesetka, Dunja Milojević, Lena Nedeljković, Vera Vujović, Irina Vujatović, Ana Tadić, te Anastasija Grozdanović u omladinskoj konkurenciji do dvadeset godina.

Osim glavnog prvenstva u standardnom šahu, u sklopu ovog festivala odigrana su još tri turnira - u ubrzanom, brzopoteznom i problemskom šahu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije