"JARA LABUD" NINI ĐURĐEVIĆ: Nagrada za pripovetku "Kad olista trešnja"

Z. GLIGORIJEVIĆ

16. 12. 2022. u 11:17

NINA Đurđević, maturantkinja Gimnazije „Svetozar Marković“ u Jagodini, ovogodišnja je pobednica 35. Književnog konkursa „Jara Labud“ za pripovetku „Kad olista trešnja“. Konkurs raspisuje Narodna biblioteka „Radislav Nikčević“ u Jagodini u čast pokojnog profesora jagodinske Gimnazije „Svetozar Marković“ i pesnika Dragana Gligorijevića, poznatijeg pod nadimkom Jara Labud. Nagrada se sastoji od knjige i plakete.

ЈАРА ЛАБУД НИНИ ЂУРЂЕВИЋ: Награда за приповетку Kад олиста трешња

Foto:jagodinska biblioteka

- Ovo mi je prva nagrada za književni rad, pa je neka vrsta pohvale i početak moje karijere. Nastaviću da pišem, iako mi to neće biti osnovno zanimanje – rekla je Nina na svečanosti povodom dodeljivanja priznanja.

Vicešampionsku poziciju među srednjoškolcima podelili su: Luna Đurđević, učenica četvrtog razreda Ekonomsko-trgovinske škole „Slavka Đurđević“ za svoju pesmu „Nađi me“ i Filip Đorđević, učenik Elektrotehničko-građevinske škole „Nikola Tesla“ za pripovetku „Priča iz dimenzije druge“. Na trećem mestu, našli su se Maja Aleksić, učenica četvrtog razreda Ekonomsko-trgovinske škole „Slavka Đurđević“ za pesmu „Hej ti“ i Luka Marjanović, učenik trećeg razreda Gimnazije „Svetozar Marković“ za pesmu „Jak vetar njiše bagrenje“.

Prvo mesto u kategoriji osnovaca osvojila je Jana Todorović, učenica sedmog razreda OŠ „17. oktobar“ u Jagodini za rad „Povratak u noć“.

- Inspiracija je došla sama od sebe. Htela sam da prikažem razliku između filozofa i pisaca, zato što to jeste vrlo slično. Mislim da je ova nagrada jedan korak napred i velika čast. Planiram da upišem jezički smer u jagodinskoj gimnaziji – kazala je Jana.

Drugo mesto osvojili su Pavle Jovanović, učenik šestog razreda OŠ „Boško Đuričić“, Jana Marković, učenica šestog razreda OŠ „Rada Miljković“ i Vera Kostić, učenica šestog razreda OŠ „Boško Đuričić“. Treće mesto dele Luka Pljevaljčić, učenik sedmog razreda OŠ „Radislav Nikčević“, Milana Petrović, učenica petog razreda OŠ „Goran Ostojić“ i Darija Radojičić, učenica osmog razreda OŠ „Boško Đuričić“.

Na ovogodišnji konkurs u svim uzrasnim kategorijama stiglo je tridesetak radova. Žiri, koji su činili profesori Branko Ilić i Ana Tonašić, kao i bibliotekari Milun Vasić i Jasna Milošević, ocenili su da zadovoljni kvalitetom radova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!