ŽIRI IZABRAO I SVEUKUPNOG POBEDNIKA: Na leskovačkoj „Roštiljijadi“ proglašeni najbolji majstori roštilja (FOTO)

I.Mitić

26. 08. 2021. u 16:12

NA TAKMIČENjU majstora roštilja koje je održano u okviru 31. „Roštiljijade“ u Leskovcu žiri je za sveukupnog pobednika izabrao Stefana Anđelkovića, majstora roštilja iz leskovačkog restorana „Bratska kafana Đokić“.

ЖИРИ ИЗАБРАО И СВЕУКУПНОГ ПОБЕДНИКА: На лесковачкој „Роштиљијади“ проглашени најбољи мајстори роштиља (ФОТО)

Foto: I.Mitić

Anđelković je osvojio nagrade u dve od tri kategorije ovog takmičenja. Prvo mesto mu je pripalo u pripremi pljeskavice, a drugo u pripremi ćevapa, gde je prvoplasirani Miloš Dimitrijević, iz brze hrane „Kralj roštilja“, dok je treće mesto osvojio Stefan Đorđević, iz restorana „Stara škola“ iz Velikog Trnjana, sela u okolini Leskovca.

Stefanu Đorđeviću je žiri dodelio i drugu nagradu u kategoriji priprema jela po izboru gde je pobedu odnela Emina Đorđević, iz leskovačkog restorana „Koliba“ koja je osvojila i drugu nagradu u pripremi pljeskavice, dok je u toj kategoriji trećeplasirani Milan Ilić, iz restorana „Novi dukat“. I Miloš Dimitrijević je uspeo da osvojio dve nagrade žirija tako što se izborio za treće mesto u pripremi jela po izboru.

Foto: I.Mitić

Na takmičenju majstora roštilja, koje se 28 godina organizuje pod nazivom „Miodrag Gligorijević – Dragi Bure“ odnosno po čuvenom leskovačkog roštiljdžiji, odluke o najboljima donosio je tročlani žiri koji su činili: Slaviša Milošević, profesor kulinarstva, Ivica Zdravković, nastavnik veština kao i gastronom Aleksandar Stanković.

Foto: I.Mitić

Oni su ocenili da je konkurencija bila izuzetno jaka, a da je na na nadmetanju, koje je održano u restoranu leskovačke Trgovinsko-ugostiteljske škole, prikazano izuzetno znanje i umeće, dok su odluke o pobednicima u prirpemi i pečenju jela sa roštilja doneta bodovanjem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ODRŽIVA ARHITEKTURA: Važnost energetske efikasnosti