VEKIĆ U NEVIĐENOJ DRAMI IZGUBILA MEČ: Paolini u finalu Vimbldona

Novosti online

11. 07. 2024. u 17:48

Italijanska teniserka, Jasmin Paolini plasirala se u finale Vimbldona posle pobede na Donom Vekić rezultatom 2:1 po setovima 6:2, 4:6, 8:10.

ВЕКИЋ У НЕВИЂЕНОЈ ДРАМИ ИЗГУБИЛА МЕЧ: Паолини у финалу Вимблдона

Foto: Profimedia

Fantastično je Vekićeva otvorila duel. Od prvog gema je bila vidno bolja od Paolini koja se držala na samom početku seta. Povela je Italijanka 2:1 i to je bio kraj. Vekićeva je vezala pet gemova i osvojila prvi set. Finale je delovalo blizu.

Veliku borbu smo videli na startu drugog seta, gde su obe teiserke osvojile gem na svoj servis. Mogla je Dona do brejka u trećem gemu, ali nije iskoristila brejk šansu. 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Paolini je podigla nivo igre u drugom setu i tu dobru igru je mogla da naplati u četvrtom setu kada je imala brejk šansu, prvi od početka meča, ali je Dona uspela da dobrim servisom anulira ovu šansu Italijanske teniserke. 

U drugom setu su mnogo rezervisanije igrale obe teniserke. Paolini se suočila sa tri brejk lopte i sve tri rešila u svoju korist, dok je Dona odbranila jednu na svoj servis.

Pri rezultatu 5:4 za Italijanku je Vekićeva odservirala loš gem i Paolini je izjednačila rezultat na 1:1.

Foto: Profimedia

Dona Vekić je odlično započela odlučujući set u kome je bilo mnogo rezultatskih promena. Vodila je 3:2 uz brejk prednosti, a onda su usledila tri gema u nizu gde su jedna drugoj oduzimale servis. Paolini je uzela svoj servis gem, povela 5:4, a potom je i imala meč loptu na Donin servis koju je Hrvatica uspešno odbranila.

Trajao je dugo gem na 5:5 koji je Paolini na kraju dobila, a onda je usledio meč tajbrejk. Bilo je tesno, ali je Paolini iskoristila meč loptu na 9:8 i prošla u finale.

Italijanska teniserka će u finalu Vimbldona igrati protiv pobednice drugog polufinala u kojem se sastaju Kazahstanka Elena Ribakina i Čehinja Barbora Krejčikova.

BONUS VIDEO Nadal se priprema za Olimpijske igre - Pariz 2024

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VILANDER ŠOKIRAO SVET: Nije čudno kada Đoković gubi!