POPIRIN NOVI IZAZOV:Đoković oko 18.00 u trećem kolu Vimbldona protiv Australijanca

S. Rajić

06. 07. 2024. u 11:00

NIJE blistao, ali je dobro razmrdao sebe i koleno. Za srpskog tenisera Novaka Đokovića kao rekonvalescenta iz povrede meniskusa desnog kolena nije bio naodmet jedan izazovan duel preko kojeg će moći što pre da se ubaci u pun takmičarski ritam kao što je bio okršaj sa Džejkobom Firnlijem u drugom kolu (3:1). Kako Vimbldon bude odmicao protivnici će biti sve jači, a danas (oko 18.00) u trećoj rundi, čeka ga Aleksej Popirin (47. igrač sveta).

ПОПИРИН НОВИ ИЗАЗОВ:Ђоковић око 18.00 у трећем колу Вимблдона против Аустралијанца

FOTO: Tanjug/AP

Australijanac nije potpuni "stranac" i potpuni neznanac poput Britanca. Do okršaja sa Noletom morao je dobrano da se pomuči, jer je "obrnuo" zaostatak od 1:0 i 2:1 u setovima protiv Argentinca Tomasa Ečeverije.

Osim lagodne pobede Đokovića u Tokiju 2019. (6:2, 6:1) nad momkom iz Sindeja, imali su okršaj na Australijan openu početkom 2024. u tri seta, kada je takođe slavio naš as (6:3, 4:6, 7:6, 6:3).

- Video sam da je pobedio Ečeveriju u trileru od pet setova. Voli da igra i ima dobru kombinaciju servisa i forhenda. Imali smo sjajan meč u Australiji. Postaje kompletan igrač. Teško je igrati na travi protiv bilo koga ko poseduje sjajan servis. Ključ će biti u tome da mu čitam dobro servise. Očekujem težak izazov - svestan je Đoković šta ga čeka protiv 24-godišnjeg Popirina.

Osim protivnika, koleno je još uvek u centru pažnje. Nole uvereva da ne postoji mentalna blokada.

- Ne brinem da ću obnoviti povredu kolena. Da sam brinuo, ne bih bio ovde. Jedino brzina mi još nije tu, malo sam rđav pri kretnji.

Tema je bio i pogled ka jednom navijaču, koji ga je provocirao tokom susreta drugog kola.

- Nije hteo da me pogleda kada sam mu se obratio, gledao je u telefon. Redovno mi se dešavaju situacije koje su nepoželjne. U 95 odsto slučajeva ja to tolerišem. Međutim, kad neko pređe liniju sportskog ponašanja - ja reagujem. Takav sam ceo život i biću do kraja karijere. Neću dozvoliti da me neko provocira, ponižava i omalovažava. Svakoga ću da pogledam u oči i mirno spavam. Kada se nekome suprotstavim, zanimljivo je kako velika većina, gotovo svi, samo spuste glavu. Svako je hrabar kada nije pažnja na njemu ili njoj - rekao je Novak.

Podrška porodice nezamenljiva

PRIČAO je Novak i o porodici.

- Osećaj koji imam kada je sin sa mnom, kao i ćerka, nešto je što je posebno. Budi dodatnu motivaciju, a i daje mi mir i spokoj, mentalnu ravnotežu. Mnogo je tenzije tokom grend slemova. Uvek je neki pritisak. Njihovo prisustvo me opušta i dozvoljava mi da se osećam uravnoteženo. Pogotovo kako turnir odmiče. Podrška i prisustvo moje dece i žene su nezamenljivi. Zahvalan sam što sam tu - kaže Đoković.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?