"ŽELIM DA SEDIM ZA STOLOM SA LEGENDAMA NAŠEG SPORTA": Alkaraz krenuo u pohod na novu titulu

Novosti online

02. 07. 2024. u 17:09

Španski teniser, Karlos Alkaraz nada se da će postati šesti teniser koji je osvojio Rolan Garos i Vimbldon u istoj godini.

ЖЕЛИМ ДА СЕДИМ ЗА СТОЛОМ СА ЛЕГЕНДАМА НАШЕГ СПОРТА: Алкараз кренуо у поход на нову титулу

FOTO: Tanjug/AP

Španski teniser, Karlos Alkaraz uspešno je počeo odbranu titule na grend slem turniru u Vimbldonu. Španac, Alkaraz koji juri svoju četvrtu gren slem pobedu, u prvom kolu je u tri seta savladao estonskog kvalifikanta Marka Lajala rezultatom 3:0.

U prva dva seta nije imao lak posao, dobio ga je rezultatom 7-6 (3) i 7:5, ali mu je bilo mnogo lakše i manje borbe za pobedu u trećem setu 6-2.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

- Nisam ga poznavao. Ali iznenadio me je, igrao je jako dobro. Mučio sam se na početku, ali sam onda pronašao svoj ritam - rekao je treći nosilac posle meča.

Karlos Alkaraz se nada da će krenuti stopama velikih tenisera kao što su Rod Lejver, Bjorn Borg, Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković i da će imati tu sreću da kao šesti teniser u istoj godini osvoji i Rolan Garos i Vimbldon, kako pišu "sportske.jutarnji.hr".

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

FOTO: Tanjug/AP

Karlos Alkaras ima velika očekivanja na Vimbldonu. Na staru je upisao pobedu i spreman je za dalje pobede.

- Želim da budem jedan od najboljih u istoriji. Sanjam velike snove. Želja mi je da sedim za istim stolim sa "velikom trojkom", legendama našeg sporta - rekao je Alkaraz.

Alkaras je već osvojio tri Grend slem titule, ali o tome ne razmišlja mnogo.

- Desi se ponekad. Ne razmišljam mnogo o tome. Živim u sadašnjosti. Ako pogledam, kad pogledam unazad, postigao sam dosta velikih stvari, ali to je nešto o čemu ne želim da razmišljam, već želim da nastavim, napredujem i jos mogo trofeja osvojim -rekao je Alkaraz.

BONUS VIDEO Nadal se priprema za Olimpijske igre - Pariz 2024

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Otkrijte RAJ na plažama Marsa Matruh: Egipatska oaza na obali Sredozemnog mora!