PRIJATELJU, VREME JE ZA SPAVANJE! Kako je Novak nagradio svog malog poznanika

Dugo je prijateljstvo između Novaka Đokovića i dečaka Toma Paka (10). Ovaj mališan s Atlantske obale postao je jedan od najpoznatijih Noletovih navijača u svetu.

ПРИЈАТЕЉУ, ВРЕМЕ ЈЕ ЗА СПАВАЊЕ! Како је Новак наградио свог малог познаника

FOTO: Tanjug/AP

Upravo njemu se Novak obratio kada je uzeo mikrofon u gluvo doba noći, iza tri sata ujutro, posle istorijskog meča i pobede nad Italijanom Muzetijem pre dva dana.

- Trebalo bi da spavaš, prijatelju moj! Šta još radiš ovde? Još si mnogo mali – pola u zbilji, pola u šali, obratio se Novak svom vernom navijaču u prvim redovima na tribinama.  

"Hemija" između njih dvojice radila je i tokom meča.

- Primetio me je na 4:4 u prvom setu, dao mi je znak i podigao prst – prenosi Tom.

Posle pobede, Nole i Tom su se prijateljski i srdačno zagrlili. Najbolji teniser sveta mu je tada rekao da ga sačeka ispred svlačionice. Dao mu je majicu koju mu je posvetio, kačket i znojnicu.

- Još od 2021. godine, svaki put mi priđe i da mi nešto. Imam celu opremu. Nedostaje mi samo reket! – kaže Tom, koji i sam igra tenis.

Novakove prijateljske gestove prema njegovom sinu veoma ceni i Tomov otac Frank, predsednik teniskog kluba u Bulonju na moru.  

- Bilo je prošlo tri sata ujutro, bilo je hladno, tek je bio završio meč, bio je umoran, ali je ipak prišao da vidi Toma – odao je dečakov tata poštovanje Novaku.

Pre tri godine, kada je na Rolan Garos došao kao sedmogodišnjak, s tatom Frankom, mamom Natali i sestrom Leom, Tom je bio presrećan zbog crvenog kačketa koji mu je Novak poklonio zbog strastvenog navijanja.

- Došao je na stadion u majici Srbina. Veliki je obožavalac Novaka Đokovića – ispričao je tada njegov otac Frank.

Između Novaka i Toma se tada stvorilo malo savezništvo, pa je najbolji teniser sveta, kada je kretao da sedne između gemova, podizao palac u vazduh u pravcu Toma, namignuo bi mu ili bi se nasmešio.

Kada je dobio kačket, Tom se, isticao je njegov otac, nije odvajao od njega na svojim mečevima u klubu "Bulone".

- Nadamo se da će mu doneti sreću kao i Novaku – rekao je tada Frank Pak.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TURIZAM KAO FAKTOR MIRA: Obrazovno i duhovno iskustvo koje širi um