"ZNAM DA SAM FAVORIT U PARIZU": Švjontek spremna da osvoji i Rolan Garos

Novosti online

19. 05. 2024. u 08:50

Poljakinja, Iga Švjontek već je slavila u Magičnoj kutiji, juče je podigla pehar i na Foro Italiku, a za sedam dana je čeka start i na Rolan Garosu.

ЗНАМ ДА САМ ФАВОРИТ У ПАРИЗУ: Швјонтек спремна да освоји и Ролан Гарос

Foto: Profimedia

Serena Vilijems je 2013. protutnjala Madridom, Rimom i Parizom. Dinara Safina je nekoliko godina ranije uspela da preskoči špansku i italijansku prepreku ali da padne na francuskoj, a ovog proleća Iga Švjontek je blizu tog podviga.

A sa obzirom da je tamo već tri puta trijumfovala jasno je da su očekivanja velika.

– Znam da ću biti favorit jer dolazim kao broj 1, imam veliko samopouzdanje i igram odličan tenis. Ali znam i da su gren slemovim drugačiji od ostalih turnira i zato moram da ostanem skromna. Znam i da rejting ne igra nego da moram da se dokažem na terenu – rekla je Švjontek.

Titule u Madridu i Rimu pokazuju njenu dominaciju, preotela je pehar najvećim suparnicama – Arina Sabalenka je branila prvi trofej, a Jelena Ribakina drugi. Iga Švjontek će na novoj VTA listi povećati prednost na prvom mestu na više od 3,5 hiljada poena.

Foto: Profimedia

– Moj cilj je ove godine bio da se učvrstim na broju 1 jer mi se činilo da sam ugrožena. Zadovoljna sam postignutim uspehom. Možda sam previše brinula i to mi je ponekad uzimalo energiju - rekla je Švjontek.

Finale je bilo potpuno drugačije od madridskog. Tamo je bio potreban vanserijski maraton sa puno preokreta da bi Iga savladala Arinu, dok je u Rimu sve brzo bilo gotovo. glavni razlog su drugačiji uslovi igre, na Foro Italiku je sve sporije što mnogo više odgovara šampionki koja je spasla svih sedam brejk lopti. U poslednja tri meča je izgubila samo jednu od 19.

– Takve poene igram kao da su obični. Nikada ne osećam pritisak. Svesna sam da imam odličan ritern i da mogu uvek da se izvučem - rekla je Švjontek.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića