RUSU (OPET) TITULA NA PRAVOSLAVNI VASKRS! Rubljov je kralj Madrida, slavio nakon velike drame

Novosti online

05. 05. 2024. u 21:39

Ruski teniser Andrej Rubljov proslavio je pravoslavni Vaskrs osvajanjem titule u Madridu. On je u finalu ovog velikog mastersa nadigrao Feliksa Ože-Alijasima sa 2:1 - 4:6, 7:5, 7:5. Ovo je Andrejeva druga masters titula u karijeri.

РУСУ (ОПЕТ) ТИТУЛА НА ПРАВОСЛАВНИ ВАСКРС! Рубљов је краљ Мадрида, славио након велике драме

Foto: EPA-EFE/Juanjo Martin

Inače zanimljivo je da je Rubljov i pre dve godine osvojio turnir na Vaskrs, a to se desilo u Srbiji na Srbija openu protiv Novaka Đokovića.

Iako su mnogi pred duel mislili da je Rubljov više zaslužio titulu jer su Ože-Alijasimu predala čak trojica protivnika do finala, duel nije krenuo dobro po Rusa.

Već u prvom gemu prepustio se servis Kanađininu, potom još jedan za prednost Ožea od 4:1. Uspeo je Rubljov posle toga da uzme jedan gem na protivnikov servis, ali je na kraju prvi set izgubio sa 6:4.

U drugom setu Rus je odigrao mnogo sigurnije na svoj servis, čekao je pravi momenat i u 12. gemu napravio brejk za 1:1 u setovima.

Imao je Rus inicijativu u trećem setu, propuštao je šanse da napravi brejk, Alijasim se dobro branio i izvlačio iz teških situacija, pa se došlo do rezultata 4:4 što je garantovalo mnogo uzbuđenja u samoj završnici duela.

Na kraju je Rubljov uspeo da napravi brejk i na taj način se domogne titule.

Ovo je njegova druga masters titula u karijeri i nesumnjivo ogroman uspeh.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije