ĐOKOVIĆ ZBOG OVOGA NIJE GOAT! Legendarni teniski stručnjak izabrao najboljeg, Srbin nije ni na drugom mestu

Novosti online

22. 04. 2024. u 10:10

NOVAK Đoković je za nas već dugo najveći sportista svih vremena i teniski GOAT koji je to potvrdio i brojem grend slem titula, kao i vremenom provedenim na čelu ATP liste.

ЂОКОВИЋ ЗБОГ ОВОГА НИЈЕ ГОАТ! Легендарни тениски стручњак изабрао најбољег, Србин није ни на другом месту

FOTO: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Skoro da nema kategorije u kojoj Srbin nije najbolji, ali ne slaže se sa tim Hose Igueras. 

Sa 71 godinom i bogatom karijerom, tokom koje je trenirao velikane kao što su Pit Sampras, Džim Kurijer, Majkl Čeng i Rodžer Federer, Igueras je dao svoje viđenje u razgovoru za Mundo deportivo.

- Ako gledate na to na moj način, teško je izostaviti Federera. Ne samo što je igrao tenis u oba pravca, sa mreže i sa osnovne linije, već je to radio i sa velikom elegancijom. Međutim, kako da stavim Rafu na drugo mesto? Ako vidite njegovu evoluciju, tokom vremena, svake godine je postajao bolji igrač. Sve zavisi kako na to gledate -  kaže Igueras.

Kada se raspravlja o najboljem igraču svih vremena iz "velike trojke" - Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal - neizostavno se spominje prvi reket sveta, Novak Đoković.

- Kako da iz priče izostavite Đokovića? Isto je kao sa Rafom. Ako moram da igram na svoju kartu, ostaću uz Rodžera i Rafu. Tamo odakle dolazim više se ceni ljudski, od teniskog dela. Kada me vidi, Rafa odmah priđe i zagrli me, bilo da je to u Kini ili negde drugo -  zaključio je Igueras. 

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Oni se ne klade zbog love, lovu imaju, klade se zbog strasti

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)