VREME JE ZA OSVETU: Novak Đoković nikada ni set nije uzeo Kirjosu, a zbog ovih mečeva želi revanš na Vimbldonu

Novosti online

08. 07. 2022. u 19:58

NOVAK Đoković će braniti titulu na Vimbldonu 2022, jer je posle vrlo zanimljivog meča uspeo da se plasira u finale turnira čiji je šestostruki šampion.

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ОСВЕТУ: Новак Ђоковић никада ни сет није узео Кирјосу, а због ових мечева жели реванш на Вимблдону

FOTO: Tanjug/AP

Đoković je u polufinalu bio bolji od senzacionalnog Britanca Kamerona Norija, devetog nosioca kog je posle preokreta savladao sa 2:6, 6:3, 6:2, 6:4, pa će u nedelju igrati za svoju 21. grend slem titulu i to protiv Nika Kirjosa.


Podsetimo, Australijanac je u završnu borbu za trofej prošao nakon što mu je Rafael Nadal, usled povrede, bez borbe predao polufinale, pa je Kirjos nenadano dobio četiri dana za pripremu tog meča.

Naš teniser se u dosadašnjoj karijeri dva puta sastajao sa Australijancom, a Kirjos je oba puta izašao kao pobednik i to bez izgubljenog seta.
 

Prvi put duel njih dvojice se održao sada već davne 2017. godine u martu na turniru u Akapulku i tada je Australijanac meč rešio u svoju korist sa 7:6 i 7:5.


Samo dve nedelje posle, dvojica tenisera su ponovo bili suparnici u osmini finala Indijan Velsa, a Kirjos je bio bolji sa 6:4 i 7:6.
 

U nedelju ćemo imati priliku da gledamo "trilogiju" Srbija i Australijanca. Nole je spreman za osvetu, a bar po kladionicama važi za velikog favorita u ovom meču.
 

Podsetimo, Đoković će protiv Kirjosa igrati svoje 32. grend slem finale i pokušati da osvoji Otvoreno prvenstvo Engleske po sedmi put u karijeri.


BONUS VIDEO: Ko su najtrofejniji teniseri na svetu?
 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd