SKANDAL VEKA! Vaterpolo reprezentacija Italije izbačena iz svih takmičenja

Novosti online

18. 10. 2024. u 11:48

Reprezentacija Italije dobila je šestomesečnu suspenziju zbog nemilih scena tokom Olimpijskih igara u Parizu.

СКАНДАЛ ВЕКА! Ватерполо репрезентација Италије избачена из свих такмичења

FOTO: AP/Tanjug

Jedinica za integritet vodenih sportova (AQIU) je donela drastičnu kaznu, zbog koje će "azuri" propustiti Svetsko prvenstvo, zbog napada Italijana na sudije posle meča sa Mađarskom.

Tada su Italijani ispali nepravednom odlukom sudija da uruče "brutaliti", odnosno direktno isključenje Frančesku Kondemiju, što su iskoristili Mađari i pobedom otišli u polufinale Igara. Kad se završio meč pojedini igrači na čelu sa trenerom Sandrom Kampanjom fizički i verbalno su napali arbitre na parkingu hale u Parizu.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Nekoliko meseci kasnije stigla je jaka sankcija, a uz nju i novčana kazna od 100.000 evra za Vaterpolo savez Italije, od čega će polovinu morati da plati u roku od 90 dana. Druga polovinu iznosa mogla bi da stupi na snagu ukoliko Italijani ponove kršenje kodeksa u roku od naredne dve godine.

FOTO: Profimedia

 

Podsećanja radi, Italija je u četvrtfinalu olimpijskog turnira izgubila od Mađarske posle peteraca, a ključni trenutak dogodio se krajem druge četvrtine kada je Kondemi isključen. Šutirao je na gol i naleteo na glavu Jansika, a sudije su mu donele isključenje i igrača manje za njegov tim čak četiri minuta.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Kasnije je taj isti AQIU priznao da su arbitri pogrešili, ali bilo je kasno. Italijani nisu skrivali bes, ali su prevršili svaku meru i neće ih biti na sledećem Svetskom prvenstvu u Singapuru.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi