ODBROJAVANJE - JOŠ 28 DANA DO OI: Sreća uz radio-aparat

Boba Živojinović u pratnji Lepe Brene, Radivoj Korać u Meksiku 1968, Bora Kostić, Moka Slavnić na izlasku iz aviona, Vlade Divac, Svetlana Kitić…

ОДБРОЈАВАЊЕ - ЈОШ 28 ДАНА ДО ОИ: Срећа уз радио-апарат

Foto: Goran Čvorović

Pregršt poznatih lica takmičara koji su u raznim periodima slavom ovenčali naš sport, prikazani su na izložbi Arhiva Jugoslavije otvorenoj u Kulturnom centru Srbije.

Postavka je posvećena uspesima srpskih takmičara u jugoslovenskim timovima, na letnjim Olimpijskim igrama, za vreme postojanja zajedničke države, od Antverpena 1920. do Seula 1988. godine. Autori izložbe Dragan Teodosić i Marko Radovanović i direktor Arhiva Milan Terzić, predstavili su fotografije i dokumenata koja govore o priprema sportista u različitim disciplinama, njihovim treninzima, boravku tokom OI, nastupima i osvajanju medalja, o svakodnevnom životu za vreme Olimpijada, povratku i dočeku u zemlji.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Na jednom od ovekovečenih snimaka i čitateljka "Novosti", prvog izdanja, u vreme 19. olimpijskih igara održanih u Meksiko Sitiju 1968. godine. Izložba je zamišljena tako da se na 35 banera prikaže učešće srpskih olimpijaca, kroz tri segmenta. Uz dokumenta i fotografije je postavljen i kjuar kod s mogućnošću da publika pametnim telefonima dobije bliže informacije i još više materijala sa tih sportskih događaja, dok treći segment predstavljaju tri video-filma sklopljena na osnovu foto-materijala.

Na jednoj fotografiji, oko radio-aparata okupila se publika. Slušaju vesti sa Olimpijade 1952. godine u Helsinkiju i raduju se. Tu je tranzistor. Šta treba još za sreću? Male stvari su činile život. Lica puna osmeha. Neko je osvojio medalju. A to je već velika stvar.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

BONUS VIDEO Nadal se priprema za Olimpijske igre - Pariz 2024

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAMEŠTALJKA OD POČETKA: Bivši obaveštajac otkrio mračnu tajnu debate u SAD