ODBOJKAŠI PORAŽENI, ALI IMAJU JOŠ ŠANSE DA ODU U PARIZ: Dva scenarija im odgovaraju

Novosti online

23. 06. 2024. u 08:45

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije tokom današnjeg dana saznaće da li ide na Olimpijske igre u Parizu. Večeras igra poslednji meč grupne faze u Ligi nacija protiv selekcije Slovenije. Meč počinje u 20.30 časova.

ОДБОЈКАШИ ПОРАЖЕНИ, АЛИ ИМАЈУ ЈОШ ШАНСЕ ДА ОДУ У ПАРИЗ: Два сценарија им одговарају

Foto: Profimedia

Na kraju je "palo" na to da baš utakmice poslednjeg kola odlučuju da li će se Orlovi domoći Igara u Parizu, pošto Kuba i dalje nije posustala i mogla bi da nam "zagorča" život u minut do dvanaest.

Oni su realno jedini tim koji može da nas stigne na mestu koje sigurno vodi u Pariz na Olimpijske igre. Oni trenutno imaju 251,69 bodova na FIVB-oj rang listi, dok Srbija sigurno drži 260,07 poena. To znači da između Kubanaca i nas je razlika 8,38 poena.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

U današnjem danu pre odbojkaša Srbije na teren će izaći i selekcije Poljske i Kube i nikako ne bi bilo dobro da odbojkaši Kube pobede maksimalnim rezultatom sa 3:0.

Foto: Profimedia

Ako se to desi, oni će "zaraditi" čak 17,65 poena za rang listu i imaće veliku raliku u odnosu na naše odbojkaše, a taj broj će biti 9,27 poena.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Ako budu pobedili rezultatom 3:1, Kubanci će dobiti 15,15 bodova i biće ispred odbojkaša Srbije sa 6,77 poena, dok u slučaju trijumfa od 3:2, Kuba dobija 12,65 bodova i biće 4,27 poena ispred naše reprezentacije.

Svaki poraz tj. bilo koji negativan rezultat koji bo ostvarili odbojkaši Kube, to bi dalo priliku da se odbojkaši Srbije plasiraju na Olimpijske igre u Pariz.

Ako to ne bude slučaj i ako Kuba pobedi ekipu Poljske, lepe vesti za odbojkaše Srbije je da i u tom slučaju dovoljan i minimalan trijumf od 3:2 protiv Slovenaca, jer bi im on doneo 9,90 bodova i time bismo "pretekli" Kubance čak i da budu slavili sa 3:0.

Pobeda od 3:1 bi Srbiji donela 12,40 bodova za rang listu, a maksimalni trijumf od 3:0 donosi 14,90 poena. 

BONUS VIDEO "FOKUS NAM JE PARIZ 2024": Basketaš Strahinja Stojačić za "Novosti" o Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ DOBIO VELIKO POJAČANJE: Denver Nagets doveo hrvatskog reprezentativca