KORAK PO KORAK DO PARIZA: Trofejni Marko Podraščanin nada se da će odbojkaši u Ligi nacija izvaditi olimpijsku vizu

S. Krstović

20. 05. 2024. u 07:50

ODBOJKAŠE dele 12 koraka od Pariza. "Orlovi" su jutros otputovali u Rio de Žaneiro, gde u četvrtak (02.00 po našem vremenu) protiv Irana startuju u Ligi nacija. Za izabranike Igora Kolakovića svaka utakmica u elitnom takmičenju je finalna, jer je najbitnije da posle grupe faze odbrane devet mesto na svetskoj rang listi koje vodi na Olimpijske igre.

КОРАК ПО КОРАК ДО ПАРИЗА: Трофејни Марко Подрашчанин нада се да ће одбојкаши у Лиги нација извадити олимпијску визу

Foto: Profimedia

- Prethodne dve Olimpijade smo preskočili, tako da imamo i želje i motiva, nadam se i snage da se ovaj put plasiramo. Dosta će zavisiti od nas, naše igre. Moraćemo da budemo fokusirani na naš deo terena, s obzirom da ne znamo u kojim će sastavima igrati naši protivnici. Očekuje nas 12, izuzetno važnih utakmica i nadam se da ćemo se na kraju radovati i plasirati na Olimpijske igre - ističe Marko Podraščanin.

Zbog vremenske razlike naši će u Riju u četvrtak odigrati dve utakmice. Prvo od 02.00 sa Iranom, a potom od 23.30 sa Japanom. U subotu (02.00) odmeriće snage sa Brazilom, a u nedelju (19.00) sa Nemačkom.

- Tri od četiri selekcije sa kojima igramo u Riju su se već plasirale, one će verovatno doći sa izmenjenim sastavima. Prva utakmica sa Iranom biće izuzetno važna zato što su nam oni glavni konkurenti. Idemo korak po korak, protivnik po protivnik, zdravi smo, to je najvažnije u odnosu na prethodna leta. Iskreno, jedva smo čekali da krenemo. Treba da razmišljamo od utakmice do utakmice, mnogo toga će zavisiti od nas - podvlači Podraščanin.

Svestan je trofejni bloker, koji je nedavno sa Trentinom pokorio Evropu, svaka utakmica u VNL finalna.

- Nisam mogao da poželim lepši rastanak od Trentina. Ono što je mnogo lepše, zdravije i mnogo bliže srcu je reprezentacija i mislim da smo zaslužili da odemo u Pariz i završimo lepu priču - naglašava Marko.

Naš najiskusniji odbojkaš kaže da se oseća nikakav pritisak zbog važnosti utakmica u Ligi nacija.

- Iskreno, ne verujem da osećamo opterećenje. Ja i dalje uživam u svemu ovome, inače, ne bih bio ovde - kaže Marko.

Foto: Profimedia

Podraščanin se ne žali ni na putovanje u Ligi nacija, jer kako primećuje "kako nama, tako i ostalima".

- Imaćemo vremena da se odmorimo, priviknemo na vremensku razliku. Dobra je stvar što se iz Rija selimo u Argentinu, odakle odlazimo u Kandadu, tako da ćemo biti u istoj vremenskoj zoni. Provešćemo tri nedelje na putu, to je dosta odricanja, odvajanja od porodice. Ali, svesni smo zašto smo ovde - ističe Podraščanin.

Važno je da pobeđujemo

KUBANCI su najveći rival u borbi za olimpijsku vizu.

- Mislim da će biti važno da ne gubimo utakmice protiv lošije rangiranih timova, da pokušamo nekog jačeg da pobedimo. Vidim da će i oni biti kompletni, imaju motiv kao i mi.

BONUS VIDEO ODUŠEVLjENjE "DELIJA": Na derbi došlo prvo pojačanje Zvezde za novu sezonu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO