TEMELJ ZA NAREDNE IZAZOVE: Caković, strateg Uba, o peharu u Superkupu: Nije bilo lako, ali je utoliko i slađe

S.R.

05. 10. 2023. u 18:59

PRVI trofej u klupskoj odbojkaškoj sezoni završio je u vitrinama Jedinstva iz Stare Pazove. U uvertiri domaće lige, šampionke iz protekle godine potvrdile su da će i ove biti tim protiv kojeg će svi morati dobrano da se pomuče kako bi mu skinuli skalp. Izabranice Jova Cakovića savladale su u Lazarevcu Ub - 3:1, u Superkupu Srbije.

ТЕМЕЉ ЗА НАРЕДНЕ ИЗАЗОВЕ: Цаковић, стратег Уба, о пехару у Суперкупу: Није било лако, али је утолико и слађе

odbojkaški savez srbije

Baš kao što se spustila zavesa lane, po istom scenariju, kao da je neko pustio reprizu, započela je ova sezona.

- Ovaj uspeh bi trebalo da nam bude zmajac za rad koji nas čeka tokom napornih sedam meseci ove godine. Doživeli smo promene u sastavu u odnosu na proteklu sezonu. Očekujemo da budemo u završnicama Kupa i plej-ofa u našoj ligi. Igramo, takođe, i LŠ i imam samo jednu želju: da u tim mečevima igramo bolje nego u ovom susretu - istakao je Caković, koji se nada da je postavljen kamen temeljac još jednu uspešnu godinu.

Jedinstvo je napustila kapiten Isidora Kockarević, a na početku ove suočavaju se sa povredama bitnih karika.

- Drago mi je to što smo dobili neke nove igračice, pre svega Ivanu Nedeljković, jer je Branka Tica imala zdravstvenih problema. Minja Osmajić je odgirala utakmicu nakon dužeg perioda, malo je trenirala u proteklom periodu, što se i videlo kod nje. I pored poteškoća koje su sastavni deo sporta, drago mi je to što smo došli do pehara. Nije bilo lako, ali je utoliko i slađe - zadovoljan je iskusni strateg.

U pobedničkom timu sjajnu partiju je pružila Tamara Miljević sa 26 poena, a pratile su je Una Vajagić sa 20 i Mina Dragović sa 11. Kod Ubljanki najefikasnija je bila Anet Alfonso sa 26.

Boričićeva: Mnogo rada je pred nama

TRENER Uba Mirjana Boričić nema mnogo zamerki, ali je i te kako svesna da njene devojke mogu da igraju kvalitetnije.

- Svaka sezona je priča za sebe, iako je u jednom trenutku delovalo mnogo ubeljivije za Jedinstvo, u nekim periodima smo prikazali da možemo da budemo konkurentni. To me raduje, a sa druge strane pred nama je još dosta toga. Mislim da nije bila najbolja odbojka sa obe strane, ali su naši rivali, ipak, prikazali kvalitetniju partiju od nas - rekla je Boričićeva.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ DOBIO VELIKO POJAČANJE: Denver Nagets doveo hrvatskog reprezentativca