PARTIZAN POBEDIO POSLE VELIKE DRAME: Crno-beli srušili Bajern u Areni i došli do prvog trijumfa u Evroligi

Novosti online

15. 10. 2024. u 22:48

Košarkaši Partizana su došli do prve pobede u novoj sezoni Evrolige, pošto su na svom terenu savladali minhenski Bajern rezultatom 86:78 (24:15, 25:17, 22:20, 15:26).

ПАРТИЗАН ПОБЕДИО ПОСЛЕ ВЕЛИКЕ ДРАМЕ: Црно-бели срушили Бајерн у Арени и дошли до првог тријумфа у Евролиги

Foto: Profimedia

Na samom početku meča u Beogradskoj Areni viđena je rezultatska klackalica, pošto su se rivali smenjivali u vođstvu. Međutim, crno-beli su tada počeli da pogađaju iz svih pozicija, pa su napravili seriju 18:2, kojom su stigli do ubedljive prednosti od 24:11.

Ipak, u poslednjem minutu uvodne deonice je izabranicima Željka Obradovića popustila koncentracija, pa su primili četiri laka poena i na kraju su nakon deset minuta igre vodili 24:15. Tokom tog prvog kvartala, "parni valjak" je za tri poena šutirao nestvarnih 6/7.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Pauza između prve dve četvrtine je dobro došla crno-belima, koji su se trgnuli nakon četiri lako primljena poena i vrlo brzo su se vratili na dvocifrenu razliku, a ona je nastavila samo da se povećava.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Partizan je poprilično rano u drugoj deonici došao do +15 (32:17), posle čega je usledio kraći period gde se razlika nije previše menjala, a onda je klub iz Humske serijom 8:0 stigao do maksimalnih 22 poena prednosti (45:23).

Ipak, baš kao što je to bio slučaj u prvoj četvrtini, tako je i u drugoj završnica pripala Bavarcima, koji su uspeli da smanje zaostatak i rezultat na poluvremenu je bio 49:32 u korist srpskog predstavnika.

U uvodnih nekoliko minuta je Bajern uspeo u potpunosti da se vrati u igru, pošto je smanjio zaostatak na jednocifren minus (54:46). Oko te razlike su Bavarci ostali u još narednih nekoliko napada, a onda je "parni valjak" ponovo počeo da melje i serijom 10:0 je odbijen nalet gostiju iz Minhena. Tada je su maltene svi pomislili da će crno-beli poprilično rutinski, nošeni fantastičnom atmosferom sa tribina, upisati prvi trijumf u novoj evroligaškoj sezoni, pošto su uoči poslednjih deset minuta košarke vodili 71:52.

Slično kao što je bio slučaj u trećoj četvrtini, Partizan je veoma loše otvorio i četvrtu. Tokom prvih pet minuta poslednje deonice, crno-beli su ubacili samo tri poena, dok je Bajern sa druge strane postigao deset, od čega je Šabaz Nejpir dao dve trojke.

Loša igra Partizana nastavljena je i u napadima koji su usledili, pa je Bajern stigao i na šest poena minusa (78:72). Srećom po crno-bele, gosti iz Nemačke nisu uspeli da bliže od tih sedam poena razlike, pa je "parni valjak" na kraju dosta teže nego što je to izgledalo stigao do prve evroligaške pobede u sezoni.

BONUS VIDEO PODRŠKA ZA PARTIZAN: Veliki broj navijača došao da vidi novi tim crno-belih

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBIJA NE MOŽE DA PARIRA ŠPANIJI: Prvak Evrope u ovome moćniji od Orlova